Nadal: "Σκοπεύω να παίξω στο Wimbledon"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/FFT
tennisnews team Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 - 14:55

Ο Rafael Nadal, ο οποίος προπονήθηκε όλη την εβδομάδα στη Μαγιόρκα, ανακοίνωσε πως θα ταξιδέψει στο Λονδίνο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και ο στόχος είναι να αγωνιστεί στο Wimbledon, παρότι δεν το θεωρεί ακόμα δεδομένο.

O Rafael Nadal παραχώρησε μια συνέντευξη Τύπου στη Μαγιόρκα το μεσημέρι της Παρασκευής, ώστε να δώσει τα τελευταία νέα σχετικά με την κατάστασή του και τα σχέδιά του ενόψει του Wimbledon.

O 36χρονος Ισπανός, ο οποίος ξεκίνησε την προετοιμασία στο γρασίδι στα γήπεδα της Μαγιόρκας από τη Δευτέρα, είπε πως κάθε μέρα νιώθει και καλύτερα, ενώ τη Δευτέρα θα πάει στο Λονδίνο, όπου θα προπονηθεί και θα δώσει 2 αγώνες επίδειξης, πριν πάρει την τελική του απόφαση για το Wimbledon.

O Nadal, ο οποίος έπαιξε σχεδόν σε ολόκληρο το Roland Garros με μουδιασμένο πόδι, καθώς αναγκαζόταν να κάνει ενέσεις αναισθησίας για να μη νιώθει έντονο πόνο από το σύνδρομο Muller-Weiss από το οποίο πάσχει, ξεκίνησε τη θεραπεία αμέσως μετά το Παρίσι και τα πράγματα σε ένα πρώτο στάδιο πηγαίνουν θετικά, θέλει όμως να είναι προσεκτικός και γι' αυτό το λόγο δεν δεσμεύτηκε ακόμα επίσημα για τίποτα.

"Η θεραπεία στη Βαρκελώνη δεν είναι μια βέβαιη λύση, αλλά μου έδωσε άμεσα θετικά αποτελέσματα. Ο πόνος έχει υποχωρήσει σημαντικά. Κάποιες φορές με πονάει στη μια πλευρά και κάποιες φορές στην άλλη, αλλά είναι διαχειρίσιμο", είπε χαρακτηριστικά ο Rafa.

Ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων θα έχει στη διάθεσή του μια εβδομάδα, στην οποία θα κάνει καθημερινές προπονήσεις, αλλά θα δώσει και δυο αγώνες επίδειξης. Αν όλα πάνε καλά, προφανώς θα αγωνιστεί στο Wimbledon, όπου αναμένεται να επιστρέψει μετά από 3 χρόνια.

"Ο στόχος είναι να παίξω στο Wimbledon. Η θεραπεία και η μια εβδομάδα προπονήσεων μου έδωσαν ελπίδες. Δεν θα πήγαινα αν δεν σκόπευα να παίξω. Θα παίξω σε ένα τουρνουά επίδειξης στο Hurlingham και θα προπονηθώ εκεί για μια εβδομάδα, για να δω αν είναι εφικτό να παίξω στο Wimbledon", δήλωσε ο Ισπανός.

Να σημειωθεί πως στο τουρνουά επίδειξης του Hurlingham, θα αγωνιστούν ακόμα οι Felix Auger-Aliassime, Carlos Alcaraz και Casper Ruud, επομένως ο Rafa θα παίξει με δυο απ' αυτούς τους τρεις παίκτες την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου ο Rafa επιβεβαίωσε και τα χαρμόσυνα νέα της εγκυμοσύνης της συζύγου του, Francisca Perello, που διέρρευσε από το περιοδικό Hola την Τετάρτη.

Στιγμιότυπα από τη σημερινή προπόνηση του Rafa στη Μαγιόρκα:

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots