Απλά ασταμάτητος! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic @AELTC/David Grey
tennisnews team Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 - 17:28

Κανείς και τίποτα φαίνεται για την ώρα να μην μπορεί να σταματήσει τον Novak Djokovic από το να θριαμβεύσει και στο Wimbledon, με τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση στο 18-0 για φέτος στα Grand Slams!

Τη 18η διαδοχική του νίκη σε Grand Slam διοργάνωση, καθώς και τη 18η διαδοχική στο Wimbledon πανηγύρισε ο Novak Djokovic, ο οποίος επιβλήθηκε του Cristian Garin, No.17 στο ταμπλό και Νο.20 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 6-4, 6-2, σε μόλις 1 ώρα και 48 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Nole ήταν και σήμερα σαρωτικός, για να φτάσει με συνοπτικές διαδικασίες στην επικράτηση και να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τον 3ο διαδοχικό του τίτλο στο Wimbledon, 20ό σε Grand Slam διοργάνωση, αλλά βεβαίως και τον υπέρτατο στόχο της χρονιάς, το golden Slam, στον οποίο κανείς άλλος δεν έχει φτάσει τόσο κοντά στο παρελθόν για να τον πετύχει.

Ο Djokovic δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς του, σώζοντας και τα 2 break points που αντιμετώπισε στο 2ο σετ. Στο 1ο και στο 3ο σετ είχε πολύ εύκολο έργο ο Σέρβος, που "έσπασε" από 2 φορές τον Χιλιανό και τα κατέκτησε και τα 2 στα 8 games.

Το 2ο σετ ήταν το πιο κλειστό, αφού αρχικά ο Novak χρειάστηκε να σβήσει 2 break points για να ισοφαρίσει σε 1-1. Αργότερα ο Σέρβος είχε 5 χαμένες ευκαιρίες για break, από 1 σε 3ο (1-1) και 5ο game (2-2) και ακόμα 3 στο 7ο game (3-3), αλλά ο Garin άντεξε σε όλες τις περιπτώσεις και διατήρησε το ελαφρύ προβάδισμα με 4-3.

Το break τελικά ήρθε για τον Djokovic στο 9ο game, με τον Σέρβο να δείχνει για μια ακόμα φορά πως μπορεί να ανεβάσει ταχύτητα ανά πάσα στιγμή και να πάρει αυτό που θέλει στο πιο κρίσιμο σημείο.

Αυτή ήταν η 76η νίκη για τον Djokovic, σε 86 αναμετρήσεις στο Wimbledon (76-10). Συνολικά βελτίωσε το ρεκόρ του σε όλα τα Grand Slams το 314-45 νίκες, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Wimbledon για 12η φορά στην καριέρα του και συνολικά σε ένα Grand Slam για 50η, πλησιάζοντας και το ρεκόρ του Roger Federer με 57 προημιτελικούς.

Την Τετάρτη θα διεκδικήσει την 41η πρόκρισή του σε ημιτελικό Grand Slam, απέναντι στον Marton Fucsovics, που έκανε την έκπληξη και απέκλεισε στα 5 σετ τον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots