Sabalenka: "Ήμουν εγώ ενάντια στον εαυτό μου" (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © USTA
tn team Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 - 9:30

Η Aryna Sabalenka στάθηκε στα πολλά λάθη της στον τελικό του US Open, εξηγώντας πως με έναν τρόπο μόνη της μπήκε εμπόδιο στην κατάκτηση του τίτλου.

"Στο 1ο σετ διαχειριζόμουν καλά τα συναισθήματά μου, ήμουν συγκεντρωμένη στον εαυτό μου και όχι στον κόσμο, ούτε σε εκείνη και στο πως κινούταν στο court. Η Coco είχε τρομερή κίνηση σήμερα. Από το 2ο σετ ξεκίνησα να σκέφτομαι υπερβολικά, να το υπεραναλύω. Τότε ξεκίνησα να έχανα τη δύναμή μου. Άρχισα να χάνω εύκολες μπάλες", είπε η Sabalenka στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον τελικό του US Open.

"Τα καλά νέα είναι πως ήμουν εγώ εναντίον του εαυτού μου. Τα κακά νέα είναι πως ακόμα έχω αυτά τα προβλήματα ενάντια στον εαυτό μου, αλλά το δέχομαι και θα δουλέψω ακόμα πιο σκληρά ώστε την επόμενη φορά να μην νιώσω την παραμικρή κούραση στο court. Θα δουλέψω και θα γίνω καλύτερη", πρόσθεσε η 25χρονη Λευκορωσίδα, η οποία θα ανεβεί στο Νο.1 του κόσμου αύριο για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Της ζητήθηκε να μιλήσει περισσότερο γι' αυτή τη διαμάχη της με τον... εαυτό της και ανέφερε: "Κάποιες φορές ενθουσιάζομαι υπερβολικά. Σήμερα στο court σκεφτόμουν πολύ και έκανα πολλά ανόητα λάθη που δεν έπρεπε να κάνω. Γενικά είχα πολλά αβίαστα λάθη, στο 2ο σετ ήταν υπερβολικά πολλά, όταν δηλαδή ξεκίνησα να πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω το ματς. Με κατέκλυσαν τα συναισθήματα μετά το 2ο σετ, ήταν ένας αγώνας εναντίον του εαυτού μου."

Για τον ρόλο των φιλάθλων στο Arthur Ashe, που προφανώς υποστήριζαν την Gauff, είπε: "Δεν έπαιζα ενάντια στην εξέδρα, έλαβα μάλιστα και πολλά μηνύματα στήριξης εδώ στη Νέα Υόρκη. Φυσικά ποτέ δεν πίστεψα ότι θα είχα περισσότερη στήριξη από εκείνη. Είναι 19 και παίζει σε έναν τελικό Grand Slam, είναι απίστευτο. Βασικά, έγραψε ιστορία απόψε. Περίμενα μια τέτοια ατμόσφαιρα, αλλά δεν ένιωσα ότι έπαιζα ενάντια στον κόσμο. Κάποιες φορές η υπερβολική στήριξη μπορεί να φέρει και επιπλέον πίεση στον παίκτη που υποστηρίζεται."

Για την οικογένειά της που δεν ήταν παρούσα στο γήπεδο και συγκινήθηκε όταν μίλησε για εκείνους στην απονομή: "Χωρίς εκείνους δεν θα βρισκόμουν εδώ, έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να έχω εγώ την ευκαιρία να γίνω τενίστρια. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι ώρα ακριβώς είναι εκεί, είναι αργά, αλλά είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι. Ξέρω πως με έβλεπαν πριν, ήταν ακόμα ξύπνιοι, τώρα θα έχουν ξαπλώσει. Πιθανότατα δεν θα έχουν καλό ύπνο, γι' αυτό τους ζήτησα συγγνώμη στην απονομή. Εκτιμώ όλα όσα έχουν κάνει για μένα."

Για την άνοδό της στο Νο.1 του κόσμου: "Είναι ο λόγος που δεν νιώθω τόσο χάλια αυτή τη στιγμή. Σίγουρα θα βγω έξω για ένα ποτό απόψε. Είμαστε αθλητές, αλλά καμιά φορά πίνουμε, αν και όχι πολύ (γέλια). Το να βρίσκομαι στο Νο.1 του κόσμου είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ένα τεράστιο επίτευμα. Είμαι περήφανη με τον εαυτό μου για όλα τα χρόνια σκληρής δουλειάς, όλα αυτά τα χρόνια βοήθησαν να βρεθώ σ' αυτή τη θέση. Τώρα ο στόχος είναι να κλείσω τη χρονιά στο Νο.1."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots