ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ Η OSAKA! (vids)

 
ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ Η OSAKA! (vids)
ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ Η OSAKA! (vids)
tennisnews team Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 - 1:09

Η Naomi Osaka βρέθηκε πίσω με 1-6, 0-2, αλλά έπαιξε τρομερό τένις από εκείνο το σημείο κι έπειτα για να κερδίσει τη Vcitoria Azarenka και να επιστρέψει στον θρόνο του US Open! 

Η 22χρονη Γιαπωνέζα κέρδισε τα 12 από τα 16 τελευταία games του τελικού, για να επιβληθεί της Azarenka με 1-6, 6-3, 6-3 και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο US Open για 2η φορά στην καριέρα της, μετά από το 2018.

Κατέκτησε τον 3ο Grand Slam τίτλο της, καθώς είχε κερδίσει και στην Αυστραλία το 2019, ενώ έχει και ένα φανταστικό ρεκόρ, παραμένοντας αήττητη σε προημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικούς Grand Slam διοργανώσεων (9-0), αφού και στα τρια major που μπήκε στην 8άδα αποχώρησε με το τρόπαιο!

Η Osaka έγινε επίσης η πρώτη εκπρόσωπος του ασιατικού τένις, σε άνδρες και γυναίκες, που κατόρθωσε να κερδίσει 3 Grand Slam τίτλους. Η πιο επιτυχημένη τενίστρια πριν από εκείνη που εκπροσώπησε την ασιατική ήπειρο ήταν η Na Li, με 2 Grand Slam τίτλους στην καριέρα της.

Η Osaka είχε ένα νωθρό ξεκίνημα στο παιχνίδι, σε αντίθεση με την εκπληκτική Azarenka του πρώτου 40λεπτου, που κατάφερε να προηγηθεί με 6-1, 2-0, 40-30 κυριαρχώντας απόλυτα στο court. H νεαρή Γιαπωνέζα κατάφερε να μείνει στο 3ο game του 2ου σετ και αξιοποίησε την πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε, για να κάνει ένα πολύ σημαντικό break και να μειώσει σε 2-1.

Άρχισε να βρίσκει ρυθμό και μόλις το έκανε έδειχνε ασταμάτητη η Osaka, η οποία κέρδισε τα 10 από τα 12 επόμενα games, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-3 και να προηγηθεί με 4-1 στο 3ο σετ!

Είχε τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει και νωρίτερα το ματς, καθώς προηγήθηκε με 1-4, 15-40 στο 6ο game και είχε συνολικά 4 ευκαιρίες για να "σπάσει" το σερβίς της Azarenka ξανά, η Λευκορωσίδα όμως πάλεψε σκληρά και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της, μειώνοντας σε 4-2.

Η Vika έκανε μάλιστα και το break στο επόμενο game, δηλώνοντας παρούσα στον τελικό και μειώνοντας σε 4-3, η Osaka όμως κατάφερε να τελειώσει το ματς πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα, κερδίζοντας τα 2 επόμενα games του σετ.

Μετά από 1 ώρα και 53 λεπτά παιχνιδιού στο Arthur Ashe Stadium, η Osaka κέρδισε το 2ο US Open της, σε ένα παιχνίδι που είχε 34 winners και 26 αβίαστα λάθη. Στα 2 τελευταία σετ, η Γιαπωνέζα είχε 29 winners και 13 αβίαστα λάθη! Πολύ καλό παιχνίδι είχε και η Azarenka, που ο απολογισμός της ήταν 30 winners και 22 αβίαστα λάθη.

Τη Δευτέρα η Osaka θα επιστρέψει στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 6 θέσεις σε σχέση με τώρα. Θυμίζουμε πως έχει φτάσει και στο Νο.1 του κόσμου, μετά τα δυο διαδοχικά Slams που κέρδισε σε Νέα Υόρκη και Μελβούρνη, τον Σεπτέμβριο του 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 αντίστοιχα.

Η Azarenka, η οποία είχε έναν εξαιρετικό μήνα στη Νέα Υόρκη κατακτώντας το Western & Southern Open και παίζοντας στον πρώτο της τελικό σε Grand Slam τουρνουά από το 2013, θα κερδίσει 13 θέσεις και θα επιστρέψει στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα στο Νο.14.

Πριν τη μεγάλη αναστολή του tour εξαιτίας του παγκόσμιου lockdown από τον κορωνοϊό, η Azarenka βρισκόταν στο Νο.58 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ πριν αρχίσει το Western & Southern Open έχασε μια θέση ακόμα, φτάνοντας στο Νο.59. Κέρδισε δηλαδή 45 θέσεις συνολικά, τις τελευταίες 3 εβδομάδες στα τουρνουά της Νέας Υόρκης!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots