Σάκκαρη: "Είμαι σίγουρη ότι ο Στέφανος θα επιστρέψει δυνατότερος" (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη YouTube / US Open
tennisnews team Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 - 14:26

Την αισιοδοξία της πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ανακάμψει γρήγορα από τον "σκληρό" αποκλεισμό του από το US Open και θα επιστρέψει δριμύτερος στο tour, εξέφρασε η Μαρία Σάκκαρη.

Μετά την εντυπωσιακή της πρόκριση στον 4ο γύρο του US Open, η Μαρία Σάκκαρη αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε στον αγώνα της, στη Serena Williams, την οποία θα αντιμετωπίσει αύριο, στην Αγγελική Κανελλοπούλου, καθώς και στον Στέφανο Τσιτσιπά, που γνώρισε μια σκληρή ήττα από τον Borna Coric το πρωί του Σαββάτου.

Για τον αγώνα της με την Amanda Anisimova: "Χρειαζόμουν αυτή τη straight sets νίκη, γιατί είχα κάποια δύσκολα παιχνίδια στο ξεκίνημα του τουρνουά, οπότε το σώμα μου το χρειζόταν αυτό. Ήταν καλό που έμεινα λίγη ώρα στο court. Πιστεύω πως έπαιξα εκπληκτικά, πολύ σταθερά και σέρβιρα καλά. Έβγαλα καλά χτυπήματα όταν έπρεπε. Είμαι πολύ χαρούμενη με την εμφάνισή μου."

Για τη Serena, την οποία θα αντιμετωπίσει στον επόμενο αγώνα της: "Η Serena είναι η Serena (χαμόγελο). Πρέπει να παίξεις μεγάλο τένις. Αλλιώς δεν έχεις ελπίδες απέναντί της. Ο στόχος μου είναι να μείνω εκεί, να το μετατρέψω σε μια μάχη αντοχής όσο περισσότερο μπορώ. Αυτή την τακτική ακολουθώ με τις περισσότερες παίκτριες. Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τη Serena, επειδή μπορεί να κάνει εκπληκτικά χτυπήματα και να βγάλει εκπληκτικό αγώνα. Θέλω απλά να απολαύσω το σήμερα, τη νίκη μου και θα αρχίσω να το σκέφτομαι από αύριο." 

Για τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου: "Θα ακουστεί χαζό, αλλά από όταν ήμουν μικρό κορίτσι πίεζα πολύ τον εαυτό μου. Αυτός ήταν ο χαρακτήρας μου. Οπότε εκείνη με παρακινούσε να βγω εκεί έξω και να το απολαύσω, ακούγεται κοινότυπο, αλλά αυτό μου έλεγε απ' όταν ήμουν 11 χρονών μέχρι σήμερα. Μου λέει ακόμα και ότι αν χάσω δεν έγινε τίποτα. Για παράδειγμα, στο Παλέρμο δεν ήθελε να πάω λόγω του ιού. Οπότε πριν από τον αγώνα, μου είπε ότι αν έχανα δε θα την ένοιαζε. Γιατί θα επέστρεφα πίσω στο σπίτι και θα ήμουν ασφαλής. Είναι πολύ άνετη και θέλει να περνάω καλά και να το απολαμβάνω, επειδή γνωρίζει πως δε θα κρατήσει για πάντα."

Για την "οδυνηρή" ήττα που υπέστη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μερικές ώρες πριν από τον αγώνα της, στο ίδιο γήπεδο: "Ξέρω πως είναι σκληρό. Δεν ήθελα να του στείλω μήνυμα αμέσως, επειδή ξέρω ότι είναι επίπονο. Ποτέ δεν έχω παίξει 5 σετ στη ζωή μου, αλλά είμαι σίγουρη πως στα 5 σετ η ήττα πονάει ακόμα περισσότερο. Τον καταλαβαίνω, ο κάθε παίκτης τον καταλαβαίνει, είναι σκληρό να χάνεις μετά από 6 match points. Νομίζω πως ποτέ δε μου έχει συμβεί. Είμαι σίγουρη όμως ότι θα ανακάμψει, γιατί είναι πολύ δυνατός πνευματικά. Πιστεύω πολύ σε εκείνον και είναι σπουδαίος παίκτης. Είναι πρωταθλητής, σίγουρα θα επιστρέψει δυνατότερος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots