US Open: Το ποσό για τους παίκτες που χάνουν τα προκριματικά

 
US Open: Το ποσό για τους παίκτες που χάνουν τα προκριματικά
US Open: Το ποσό για τους παίκτες που χάνουν τα προκριματικά
tennisnews team Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 - 17:18

Το US Open ανακοίνωσε το ποσό που θα λάβουν οι παίκτες και οι παίκτριες που δε θα μπορέσουν να αγωνιστούν στα ταμπλό των προκριματικών, τα οποία δεν θα διεξαχθούν φέτος.

Όπως ανακοινώθηκε από τη USTA, ο κάθε παίκτης που βάσει κατάταξης θα μπορούσε να συμμετέχει στα προκριματικά του US Open, αλλά δεν θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη επειδή φέτος δεν θα υπάρξουν προκριματικά στο αμερικανικό Grand Slam, έχει δικαίωμα να λάβει αποζημίωση 11.000 δολάρια, το στάνταρ ποσό δηλαδή που πήραν και πέρσι όλοι οι παίκτες που συμμετείχαν στα προκριματικά (1ος προκριματικός γύρος).

Θυμίζουμε πως με την απόφαση να μην γίνουν αγώνες για τα προκριματικά προκειμένου να μειώσει την κίνηση στις εγκαταστάσεις, αλλά και τη διάρκεια του τουρνουά, η USTA "έκοψε" στην ουσία 256 θέσεις για άνδρες και γυναίκες, 128 σε κάθε κατηγορία.

Συνολικά το ποσό των αποζημιώσεων όπως ανακοινώθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στο Arthur Ashe Stadium, αγγίζει τα 6,6 εκατομμύρια δολάρια, καθώς κόπηκαν επίσης και οι μισές θέσεις των διπλών ανδρών και γυναικών (από 64 σε 32), ενώ ακυρώθηκαν εντελώς τα μεικτά διπλά, τα τουρνουά του wheelchair tennis και τα juniors.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα κυβερνητικά όργανα του τένις ενημέρωσαν και πως δεν θα υπάρξουν πρόστιμα, σε περίπτωση που κάποιος παίκτης προσπεράσει κάποιο μεγάλο τουρνουά. Υπό κανονικές συνθήκες αν κάποιος αναίτια δεν παρουσιαστεί σε Grand Slam ή Masters 1000 υπάρχει ποινή σε μορφή προστίμου, ωστόσο αυτό δεν θα ισχύσει για το υπόλοιπο της σεζόν, ώστε να μη νιώσει κανείς παίκτης ότι η ΑΤΡ ή η ITF τον υποχρεώνει να λάβει μέρος σε κάποιο τουρνουά. Θυμίζουμε πως το πρόγραμμα θα είναι πολύ βαρύ για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, δυο μήνες στους οποίους θα διεξαχθούν 2 Grand Slam και 3 Masters 1000 τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots