Swiatek: "Με εξέπληξε η τακτική της"

 
Swiatek: "Με εξέπληξε η τακτική της"
tennisnews team Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 - 20:25

Η Iga Swiatek συνεχάρη τη Μαρία Σάκκαρη για τη νίκη της, ενώ και εκείνη εξύμνησε την πολύ καλή τακτική που ακολούθησε και την έκανε να νιώθει άβολα σε όλο τον αγώνα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

"Προφανώς δεν έπαιξα το καλύτερό μου τένις. Αλλά πρέπει να συγχαρώ τη Μαρία γιατί έκανε καλή δουλειά σήμερα παίζοντας στα δεξιά μου, που δεν πήγε καλά για μένα. Επέλεξε μια πολύ καλή τακτική και είχε αποτέλεσμα. Προσπάθησα, το πάλεψα, δεν μπόρεσα όμως να φέρω το επίπεδο που είχα τις προηγούμενες μέρες", είπε η Swiatek στη συνέντευξη Τύπου της, συνεχίζοντας να εκθειάζει τη δουλειά που έγινε στο τακτικό κομμάτι από τη Σάκκαρη και την ομάδα της.

"Ξέρω καλά το στυλ παιχνιδιού της και δεν με εξέπληξε η εμφάνιση της. Αυτό που με εξέπληξε λίγο ήταν η τακτική που χρησιμοποίησε. Στην αρχή του παιχνιδιού δεν έκανα πολλά λάθη, αλλά ήταν καλύτερη από εμένα. Έκανε καλή δουλειά. Της αξίζουν όλα τα εύσημα επειδή με έκανε να νιώσω άβολα σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού. Της εύχομαι καλή τύχη για το υπόλοιπο τουρνουά."

Η 20χρονη Πολωνή, ρωτήθηκε και για τη σωματική της κατάσταση, καθώς θυμίζουμε πως είχε πάρει ιατρικό τάιμ άουτ όταν ήταν πίσω με 4-6, 0-2 στο 2ο σετ: "Δεν ένιωθα πολύ καλά σωματικά σήμερα. Είχα ένα τράβηγμα στο πόδι μου τις τελευταίες μέρες. Δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά όταν βγαίνω έξω στο γήπεδο νιώθω τελείως διαφορετικά. Χθες δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά και δεν ξεκουράστηκα αρκετά. Πήρα την απόφαση να βγω εκεί έξω και να το παλέψω, αλλά δεν ήμουν στην καλύτερη θέση. Δεν έπαιξα όπως θα ήθελα, ούτε τακτικά ούτε τεχνικά. Η Μαρία ήταν ξεκάθαρα καλύτερη και άξιζε τη νίκη."

Μεγάλος στόχος τώρα για την Swiatek, αποτελούν οι πρώτοι της Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο: "Δεν έχω πάει ποτέ ξανά στην Ασία και θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ όσο καλύτερα γίνεται. Η σεζόν του γρασιδιού έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά δεν ξέρω αν θα έχω χρόνο να προσαρμοστώ στην επιφάνεια. Δεν θυμάμαι καν πως παίζουμε στο γρασίδι. Δεν έχω καμία προσδοκία, ούτε βάζω πίεση στον εαυτό μου, επειδή δεν ξέρω αν θα μπορέσω να προσαρμοστώ σ' αυτές τις συνθήκες. Συνεπώς, ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί στο Τόκιο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots