LIVE: Σάκκαρη - Swiatek 6-4, 6-4 (vid)

 
LIVE: Σάκκαρη - Swiatek 6-4, 6-4 (vid)
© Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 - 14:30

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε το 1ο σετ απέναντι στην υπερασπίστρια του τίτλου, Iga Swiatek, και προηγείται με 6-4 στον προημιτελικό!

GAME, SET & MATCH: Μαρία Σάκκαρη! Η Σάκκαρη κρατάει το σερβίς της στο 3ο της match point (είχε προηγηθεί με 40-0), έκανε το 6-4, 6-4 και πανηγύρισε τη σημαντικότερη νίκη της ζωής της... μέχρι την επόμενη!

Σάκκαρη - Swiatek 6-4, 5-4: Κρατάει το σερβίς της και μειώνει η Πολωνή. Θα σερβίρει για τη νίκη η Σάκκαρη.

Ένα game μακριά η Σάκκαρη: 6-4, 5-3! Από το 0-15 κέρδισε 4 συνεχόμενους πόντους η Μαρία, που δεν δείχνει ίχνος νευρικότητας έως τώρα. Τρομερή και όλο και πιο κοντά στο να γράψει ξανά ιστορία!

Σάκκαρη - Swiatek 6-4, 4-3: Από ένα service game αντάλλαξαν Σάκκαρη και Swiatek, με την Ελληνίδα παίκτρια να παραμένει πολύ ψύχραιμη μέχρι στιγμής από τη γραμμή του σερβίς, όσο πλησιάζει στη γραμμή του τερματισμού.

Σάκκαρη - Swiatek 6-4, 3-2: Δεν τα παρατάει φυσικά η Swiatek, που κατάφερε να επανέλθει από διπλό break point και να μειώσει σε 3-2, μένοντας κοντά στη Σάκκαρη.

Σάκκαρη - Swiatek 6-4, 3-1: Ψύχραιμη η Μαρία, απαντάει με love service game, κάνει το 3-1 και πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην πρόκριση.

Σάκκαρη - Swiatek 6-4, 2-1: Η Πολωνή κρατάει το σερβίς της στο πρώτο game που παίχτηκε μετά τη σύντομη διακοπή από το medical time out και μειώνει σε 2-1.

Ιατρικό τάιμ άουτ για τη Swiatek, που δείχνει να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ψηλά στο δεξί της πόδι.

Σάκκαρη 6-4, 2-0: Κρατάει και το σερβίς της η Μαρία, ενισχύει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της και κάνει τη Swiatek να μοιάζει αβοήθητη στο court!

Σάκκαρη: 6-4, 1-0: Με BREAK ανοίγει το 2ο σετ η Σάκκαρη, που αυτή τη στιγμή είναι το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης!

Το set point:

Tα στατιστικά του 1ου σετ:

Αυτό είναι το 1ο χαμένο σετ της Swiatek στο Roland Garros από το 2019 και μετά από 22 συνεχόμενα κερδισμένα!

ΣΕΤ ΣΑΚΚΑΡΗ 6-4: Σε ένα ακόμα γεμάτο game, η Μαρία έχασε αρχικά το πρώτο της set point, αργότερα έσβησε επιτυχώς break point της Swiatek και τελικά είχε και 2η ευκαιρία, την οποία αξιοποίησε κερδίζοντας ένα μεγάλο ράλι για να κάνει το 6-4 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

Σάκκαρη 5-4: BREAK για την Ελληνίδα παίκτρια, που για πρώτη φορά παίρνει το πάνω χέρι στο σετ και θα έχει μάλιστα την ευκαιρία να το κατακτήσει στο σερβίς της!

Σάκκαρη 4-4: Love service game και για τη Σάκκαρη, που ισοφαρίζει ξανά. Πολύ κλειστό και αμφίρροπο έως τώρα το 1ο σετ του προημιτελικού.

Swiatek 4-3: Με love service game - το πρώτο στο παιχνίδι για οποιαδήποτε παίκτρια - η 20χρονη περνάει και πάλι μπροστά.

Σάκκαρη 3-3: Με εντυπωσιακό winner με το backhand, η Μαρία κλείνει το 6ο game και ισοφαρίζει σε 3-3 με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Swiatek 3-2: Αυτή τη φορά η χαμένη ευκαιρία ήταν για τη Σάκκαρη, με την Ελληνίδα να φτάνει κοντά στο 3ο διαδοχικό της game, αλλά την Πολωνή να επιστρέφει από το 15-40 και να υπερασπίζεται τελικά το σερβίς της για μια νέα ισοπαλία. Και αυτό το game ήταν μεγάλο, φτάνοντας τα 6 λεπτά.

Σάκκαρη 2-2: Η Ελληνίδα τενίστρια έσβησε 4 break points στο 4ο game, υπερασπίστηκε για πρώτη φορά το σερβίς της στον σημερινό αγώνα και ισοφάρισε σε 2-2. Ήταν ένα game που κράτησε λίγο πάνω από 7 λεπτά.

Εντυπωσιακός winner από τη Μαρία:


Swiatek 2-1: Η περσινή πρωταθλήτρια ξεκίνησε πιο δυνατά από τη Μαρία στον αγώνα και έκανε break στο 2ο game για να προηγηθεί με 2-0. Άμεσα απαντάει η Μαρία, που πήρε πίσω το break στο επόμενο game και μείωσε σε 2-1.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots