16άδα στο πρώτο του Slam o Musetti! (vid)

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti © Roland Garros / FFT
tn team Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 - 15:57

O Lorenzo Musetti συνεχίζει το μαγευτικό του ταξίδι στο φετινό του Roland Garros, κερδίζοντας στα 5 σετ τον Marco Cecchinato και εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στην τελική 16άδα, όπου πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου.

Ακόμα μια φανταστική μέρα ήταν η σημερινή για τον Lorenzo Musetti, που μετά από 3 ώρες και 7 λεπτά μιας μεγάλης μάχης, κατάφερε να κερδίσει τον συμπατριώτη του, Marco Cecchinato, με 3-6, 6-4, 6-3, 3-6, 6-3 και να προκριθεί στον 4ο γύρο του Roland Garros.

Είναι μόλις η πρώτη παρουσία για τον 19χρονο Ιταλό σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης και μέχρι τώρα έχει κερδίσει και τις 3 αναμετρήσεις που έδωσε. Θυμίζουμε πως προηγουμένως αυτή την εβδομάδα, είχε αποκλείσει τους David Goffin και Yoshihito Nishioka, χωρίς να απωλέσει σετ.

H νίκη αυτή, θα δώσει μεγάλη ώθηση στον νεαρό Ιταλό και στην παγκόσμια κατάταξη. Πρόσφατα μπήκε για πρώτη φορά στο Top 100 και ανεβαίνει συνέχεια. Αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στο Νο.76 του κόσμου, που είναι το career high του, ενώ με τη σημερινή του νίκη εξασφάλισε μια άνοδο κοντά στο Top 60 - θα "προσγειωθεί" στο Νο.61, αν δεν προκριθεί στα προημιτελικά κάποιος εκ των Carlos Alcaraz και Soon-woo Kwon.

Στον 4ο γύρο του Roland Garros, o Musetti θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic, που κέρδισε πολύ εύκολα τον Ricardas Berankis με 3-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots