Τσιτσιπάς: "Από είδωλό μου έγινε αντίπαλος"!

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 - 22:56

Πριν από 10 χρόνια, ο Rafael Nadal διεκδικούσε τον 6ο τίτλο του στο Roland Garros και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που ήταν 12 ετών και του άρεσε η δημοσιογραφία, ενημέρωνε τον κόσμο για κάθε αποτέλεσμα του Ισπανού μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Πλέον, ο Nadal παραμένει το μεγάλο φαβορί στο Παρίσι, ενώ ένας από τους βασικούς αντιπάλους του είναι ο Στέφανος.

"Ποτέ δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις τα είδωλά σου στο court. Ως νέος δημοσιογράφος, έγραφα πολύ για τον Rafa και δείτε πως άλλαξαν τα πράγματα. Τώρα είμαι σε θέση να τον αντιμετωπίσω. Ένα είδωλο που έγινε αντίπαλος. Είναι υπέροχο για να είμαι ειλικρινής", είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην Evening Standard.  

Ο Στέφανος ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν ότι τον πρώτο λόγο στο Παρίσι θα τον έχει και φέτος ο Nadal, αλλά θέλει πολύ να τον αντιμετωπίσει. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στον τελικό, όπως προέκυψε από την προχθεσινή κλήρωση.

"Είναι ο καλύτερος παίκτης στο χώμα και το μεγαλύτερο φαβορί για να κερδίσει στο Παρίσι, αλλά νιώθω πως είμαι σε θέση να έχω έναν καλό αγώνα απέναντί του. Θα ήθελα πολύ να τον αντιμετωπίσω στο Παρίσι. Είναι κάτι που θα μου δώσει την ευκαιρία να τεστάρω τις δυνάμεις μου και τις ικανότητές μου απέναντί του στο χώμα του Παρισιού. Σημαίνει πως θα τα έχω πάει πολύ καλά στο τουρνουά."

Στην Αυστραλία πριν λίγους μήνες, ο Τσιτσιπάς είχε ανατρέψει το 0-2 σετ για να κερδίσει τον Nadal, σε έναν από τους αγώνες της χρονιάς. Πιο πρόσφατα, στον τελικό της Βαρκελώνης, οι δυο τους έδωσαν ακόμα έναν πολύ σπουδαίο αγώνα, με τον Ισπανό να έχει την ευκαιρία για ρεβάνς, κερδίζοντας μετά από 3,5 ώρες μάχης.

"Το Australian Open μου έδωσε αυτοπεποίθηση, με έκανε να πιστεύω πως μπορώ να κάνω αυτή τη νίκη και στο χώμα. Ήταν μια ήττα που με πόνεσε (στη Βαρκελώνη), αλλά δεν με κράτησε και μακριά από τα όνειρά μου. Επίσης ήταν μια ήττα που με δίδαξε πολλά. Μπορεί να αλλάξω λίγα πράγματα, να προσπαθήσω κάτι διαφορετικό την επόμενη φορά. Είναι ένα μάθημα που πήρα."

Όσο για τη νέα γενιά που καλύπτει όλο και περισσότερο έδαφος και πλησιάζει στους Grand Slam τίτλους, ο Στέφανος θεωρεί πως είναι θέμα χρόνο να έρθουν και ελπίζει πως θα βρεθεί και ο ίδιος στο επίκεντρο.

"Τρεις φορές έφτασαν πολύ κοντά, ήμουν στα ημιτελικά, μόλις 2 νίκες μακριά από το να κερδίσω. Ο Medvedev έχει φτάσει ακόμα πιο κοντά. Αυτό δίνει στον κόσμο να καταλάβει ότι δεν είμαστε τόσο μακριά. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν έχουμε καμιά ελπίδα απέναντί τους, αλλά είχαμε ευκαιρίες, απλά δε συνέβη ακόμα. Θα συμβεί κάποια στιγμή και δουλεύω σκληρά κάθε μέρα για να βρεθώ σ' αυτή τη θέση."

Ο Στέφανος μίλησε για ένα ακόμα μεγάλο του ίνδαλμα, τον Roger Federer, με τον οποίο τον συνδέουν αρκετά. Είπε επίσης πως το μεγαλύτερο όνειρό του είναι να κερδίσει το Wimbledon και πως στοχεύει πολύ ψηλά για φέτος στο γρασίδι.

"Ο Roger με εμπνέει, κάνουμε και οι δυο backhand με το ένα χέρι, είμαστε πολύ επιθετικοί παίκτες. Δεν υπάρχει καλύτερο τουρνουά από το Wimbledon για μένα, είναι ένα τουρνουά που ο κάθε παίκτης θέλει να κερδίσει και να δημιουργήσει σπουδαίες αναμνήσεις. Θα συμβούν καλά πράγματα αν δουλέψω σωστά, είναι θέμα χρόνου. Είναι ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά για μένα και πιστεύω πως θα παίξω καλά στο γρασίδι. Στοχεύω πολύ ψηλά για το Wimbledon αυτή τη χρονιά."

Κλείνοντας, ο Στέφανος είπε πως λατρεύει να βλέπει τους Nadal και Federer να δείχνουν τα συναισθήματά τους στο court μετά από τόσα χρόνια, ενώ θέλει και ο ίδιος να γράψει τη δική του ιστορία και να φέρει την επανάσταση στο τένις, όπως έκαναν τα δυο μεγάλα είδωλά του.

"Μου αρέσουν οι παίκτες που φέρονται φυσικά, όπως ο Nadal, που πάντα δείχνει τα συναισθήματά του. Παλεύει, δείχνει τη θέληση που έχει, ειδικά στο Roland Garros. Και ο Roger μπορεί να διατηρεί με μαεστρία μια ηρεμία στο court, αλλά εκφράζει τα συναισθήματά του. Έχουν κάνει την επανάσταση στο τένις, θα μου άρεσε πολύ να κάνω το ίδιο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots