Roland Garros: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής

 
Roland Garros: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής
© Amélie Laurin / FFT
tn team Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 - 18:25

Με τη Γαλλία να παραμένει κάτω από αυστηρό lockdown, η υπουργός αθλητισμού της χώρας δεν απέκλεισε κανένα σενάριο για το Roland Garros, ούτε αυτό της αναβολής.

Παρότι είναι ένα σενάριο που η FFT δεν θέλει να σκέφτεται και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση μοιάζει να είναι μακριά, η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Roxana Maracineanu, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναβληθεί για 2η διαδοχική χρονιά το Grand Slam του Παρισιού.

"Είμαστε σε επικοινωνία με την FFT, για να δούμε αν μπορούμε να αλλάξουμε τις ημερομηνίες, σε ημερομηνίες που θα συμπίπτουν με μια πιθανή ακολουθία όλων των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων", είπε η Maracineanu στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

"Σήμερα, παρόλο που τα κορυφαία πρωταθλήματα στον αθλητισμό έχουν διατηρηθεί, προσπαθούμε να περιορίσουμε τους κινδύνους ενός συμπλέγματος που μπορεί να εξαπλώσει τον ιό στον επαγγελματικό αθλητισμό", πρόσθεσε.

Θυμίζουμε πως το Roland Garros είχε αναβληθεί το 2020 και μεταφέρθηκε 4 μήνες αργότερα περίπου, για το τέλος του Σεπτεμβρίου έως το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου.

Δεν δείχνει πιθανό να επαναληφθεί αυτό το σενάριο, δεδομένου και πως το φετινό καλοκαίρι αναμένονται να γίνουν το Wimbledon, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το US Open, ενώ κανονικά αναμένεται να γίνουν και τα τουρνουά της χωμάτινης σεζόν, που ξεκινάει και επίσημα αύριο. Πιο πιθανό μοιάζει να εξεταστεί ένα σενάριο μιας μικρής αναβολής, εφόσον πλησιάσουμε στις προγραμματισμένες ημερομηνίες και οι συνθήκες παραμείνουν ακατάλληλες. Το Roland Garros είναι προγραμματισμένο για την περίοδο 23 Μαΐου - 6 Ιουνίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots