Επεκτείνεται το lockdown στη Γαλλία, κανονικά το Roland Garros

 
Roland Garros
Roland Garros © Cedric Lecocq / FFT
tennisnews team Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 - 15:36

Ενώ ανακοινώθηκε η επέκταση του τρίτου lockdown στη Γαλλία, οι διοργανωτές του Roland Garros υποστηρίζουν πως το παρισινό Grand Slam δεν θα επηρεαστεί και αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Όπως και όλες οι μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα, έτσι και το Roland Garros, εξετάζει μια σειρά από σενάρια για το τουρνουά αυτής της χρονιάς, χωρίς όμως να υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο ακύρωσης.

Στο τραπέζι βεβαίως δεν υπάρχει ούτε το πιο αισιόδοξο σενάριο, που θα ήταν να γίνει το τουρνουά κανονικά με γεμάτες κερκίδες. Οι διοργανωτές βρίσκονται σε μια κοντινή λύση με αυτή του Wimbledon, δηλαδή ένα bubble για τους παίκτες και τους εργαζόμενους του τουρνουά και περιορισμένος αριθμός φιλάθλων στα γήπεδα.

Θυμίζουμε πως το Roland Garros, σε αντίθεση με το Wimbledon, είχε γίνει και το 2020. Είχε γίνει όμως τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου, περίπου 4 μήνες μετά τις κανονικές του ημερομηνίες, εξαιτίας της πρώτης αναβολής του από το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Παρότι το lockdown της Γαλλίας επεκτάθηκε αυτή την εβδομάδα για έναν τουλάχιστον μήνα ακόμα, η FFT καθησυχάζει πως αυτό δεν θα επηρεάζει το Roland Garros, που θα γίνει στις προβλεπόμενες ημερομηνίες (23 Μαΐου - 6 Ιουνίου).

Ολόκληρο το καλαντάρι άλλωστε έχει τηρηθεί έως τώρα για το 2021, με τις όποιες αλλαγές χρειάστηκαν να γίνουν, και η χωμάτινη σεζόν ξεκινάει και επίσημα την επόμενη εβδομάδα.

"Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, το τουρνουά είναι στις προγραμματισμένες ημερομηνίες του. Αλλά αν μπούμε σε γενική καραντίνα για 2 μήνες, τότε σίγουρα θα πρέπει να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Στη χειρότερη περίπτωση να ακυρώσουμε το τουρνουά, αλλά αυτό το σενάριο δεν τολμώ να το φανταστώ", είπε ο Gilles Moretton, νέος πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας τένις, στo AFP.

Ο Moretton επιβεβαίωσε, τέλος, πως η FFT δεν σκοπεύει να δημιουργήσει ένα bubble τύπου Αυστραλίας, με προαιρετική δηλαδή καραντίνα δυο εβδομάδων, αλλά τα πρωτόκολλα ασφαλείας θα αποφασιστούν τις επόμενες εβδομάδες.

"Έχουμε τακτικές συναντήσεις με τους παίκτες. Πριν από εμάς, υπάρχουν και άλλα τουρνουά που γίνονται στην ίδια επιφάνεια, όπως το Monte-Carlo, η Μαδρίτη και η Ρώμη, τουρνουά που δεν είναι πολύ μακριά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots