Carreno Busta, ο επόμενος για Djokovic

 
Pablo Carreno Busta
Pablo Carreno Busta Eurosport
tennisnews team Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 - 0:02

O Pablo Carreno Busta θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Novak Djokovic στο Roland Garros, καθώς ο Ισπανός επιβλήθηκε του Daniel Altmaier με 3-0 σετ και πήρε το τελευταίο εισιτήριο των προημιτελικών. 

Ο Carreno Busta έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και σταμάτησε την απίθανη πορεία του Altmaier, που ξεκίνησε από τα προκριματικά χωρίς να έχει παίξει σε άλλο προκριματικό ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης στο παρελθόν και κατάφερε να φτάσει μέχρι τους "16" καλύτερους.

Ο 29χρονος Ισπανός ωστόσο δεν του άφησε πολλά περιθώρια για να συνεχίσει την φανταστική του πορεία και τον κέρδισε με 6-2, 7-5, 6-2, στον τελευταίο αγώνα της ημέρας στο Philippe Chatrier.

Ο Carreno Busta τελείωσε τον εξαιρετικό του αγώνα με 44 winners και 27 αβίαστα λάθη. Στο 1ο και στο 3ο σετ δεν αντιμετώπισε καμιά αντίσταση, κερδίζοντας τα 5 από τα 6 πρώτα games του 1ου σετ και τα 4 πρώτα στο 3ο σετ, ενώ στο 2ο σετ κατάφερε να επιστρέψει από το 2-5 και να κερδίσει τα 5 τελευταία games του, για να φτάσει χωρίς απώλειες στην πρόκριση.

Μόνο ένα σετ έχει χάσει ο Carreno Busta μέχρι τώρα στο τουρνουά, κερδίζοντας με 3-0 σετ τους John Millman, Guido Pella και Altmaier, αλλά και το Νο.10 του ταμπλό, Roberto Bautista Agut, με 3-1 σετ.

Για 2η φορά θα παίξει στα προημιτελικά του Roland Garros, μετά το 2017. Σε ένα Grand Slam θα είναι για 4η φορά σε προημιτελικό, καθώς έχει παίξει και σε δυο ημιτελικούς στο US Open. Στο Roland Garros δεν έχει προκριθεί σε ημιτελικό στην καριέρα του.

Απέναντι στον Djokovic έχει 3 ήττες στις πρώτες 3 αναμετρήσεις τους και τυπικά μια νίκη, εκείνη που του καταλογίστηκε στο US Open, όπου ο Σέρβος αποβλήθηκε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots