Τσιτσιπάς: "Θα ήθελα να παίξω με τη Μαρία στους Ολυμπιακούς, δεν είναι όμως εύκολο"

 
Τσιτσιπάς: "Θα ήθελα να παίξω με τη Μαρία στους Ολυμπιακούς, δεν είναι όμως εύκολο"
© The Greek Herald
tn team Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 - 11:30

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έκρυψε τις ανησυχίες του για το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε τρία ταμπλό στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνοντας αβεβαιότητα σχετικά με το μεικτό με τη Μαρία Σάκκαρη.

Ο Τσιτσιπάς έκανε δηλώσεις από τη Μελβούρνη για το ελληνόφωνο ραδιόφωνο της Αυστραλίας, SBS, όπου μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το ενδεχόμενο να παίξει μεικτό με τη Μαρία Σάκκαρη, όταν ήδη υπάρχει μεγάλο βάρος στο μονό, αλλά και μια μεγάλη πιθανότητα να είναι και στο διπλό, με τον αδερφό του, Πέτρο Τσιτσιπά. 

"Θα ήθελα πολύ να μοιραστώ το γήπεδο μαζί της. Η πρόκληση θα είναι ότι θα έχω τρία ταμπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο δεν ξέρω πως θα με επηρεάσει, διότι δεν είναι εύκολα τρία ταμπλό μέσα σε μια εβδομάδα. Θα πρέπει να βρω την καλύτερη λύση γιατί για μένα είναι πολύ σημαντικό να αγωνιστώ με τον αδερφό μου, τον Πέτρο, με τον οποίο χτίζουμε όνειρα από πολύ μικρές ηλικίες. Το να παίξουμε μαζί σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο ζωής για εμάς. Φυσικά παραμένει σημαντικό και το μονό, που είναι το πιο σημαντικό από όλα κατά την άποψή μου. Οπότε θα πρέπει να καθίσω με την ομάδα μου και να το συζητήσω πιο σοβαρά, γιατί δεν είχα ακόμα την ευκαιρία να μιλήσω γι' αυτό το συγκεκριμένο θέμα."

Σχετικά με το αν υπάρχει κάποιο επιπλέον "βάρος", μετά και την περσινή του πορεία μέχρι τον τελικό του Australian Open, o Στέφανος απάντησε: "Δεν με έχει επηρεάσει, αντιθέτως μου δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο. Ο κόσμος εδώ αξίζει πολύ περισσότερα από εμένα. Έχω παίξει σε ημιτελικούς και έναν τελικό στη Μελβούρνη. Στόχος μου είναι να προσφέρω περισσότερο θέαμα και περισσότερη ενέργεια στον κόσμο που θα έρθει να με υποστηρίξει. Οι προσδοκίες μου παραμένουν πολύ υψηλές και θέλω να δώσω στον κόσμο κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας από κανέναν Έλληνα τενίστα. Ένας τίτλος ή μια μεγάλη επίδοση στο Australian Open παραμένει μια από τις προσδοκίες μου."

Τέλος, για τη φυσική του κατάσταση και το αν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση, ο Στέφανος είπε: "Όταν μπαίνω μέσα στο γήπεδο και νιώθω την ενέργεια της στιγμής, με όλον αυτόν τον ενθουσιασμό του να βρίσκεσαι μπροστά από ένα μεγάλο ελληνικό κοινό στη Μελβούρνη, με κάνει να ξεχνάω όλα τα υπόλοιπα και αυτό που μένει είναι το παιχνίδι μου και οι σκέψεις μου για το πως μπορώ να φτάσω στη νίκη."

Ο Τσιτσιπάς θα κάνει την πρεμιέρα του στο Australian Open τη Δευτέρα (15/01) τα ξημερώματα, γύρω στις 04:30 με 05:00 ώρα Ελλάδας, απέναντι στον Zizou Bergs.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots