1ος Grand Slam τελικός για την Zheng (vid)

 
1ος Grand Slam τελικός για την Zheng (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 - 14:37

H Qinwen Zheng επιβλήθηκε της Dayana Yastremska με 2-0 σετ και έκανε δικό της το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open!

Σε μια νέα πολύ σπουδαία επιτυχία έφτασε η 21χρονη Qinwen Zheng, η οποία επικράτησε της Dayana Yastremska με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

Θα είναι ο 1ος τελικός της σε Grand Slam διοργάνωση και ο μεγαλύτερος με διαφορά στην καριέρα της, αφού στο παρελθόν είχε παίξει μόνο σε τελικούς σε 500άρια και 250άρια τουρνουά.

Και για τις δυο παίκτριες ήταν ο πρώτος ημιτελικός σε Grand Slam, αλλά η Zheng, η οποία με την προηγούμενη νίκη της στο τουρνουά εξασφάλισε το ντεμπούτο της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε το βάρος του φαβορί.

Βρέθηκε πίσω με 0-2 στα πρώτα λεπτά η Κινέζα, όμως η Yastremska έκανε 4 διπλά λάθη στο επόμενο game και έτσι μπόρεσε να πάρει άμεσα το break πίσω. Στο 7ο game έκανε και δεύτερο break η Zheng, προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 4-3 και έσωσε ένα break point στο 8ο game για να φτάσει στο 5-3. Στο 10ο game κράτησε με λιγότερες περιπέτειες το σερβίς της και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-4.

Και στο 2ο σετ οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από ένα break νωρίς, με τη Zheng να "σπάει" και πάλι την Ουκρανή στο 7o game, για το υπέρ της 4-3. Αν και είχε μεγάλη πίεση στους ώμους της, η 21χρονη πήρε και κάποιους εύκολους πόντους από λάθη της Yastremska και δεν απειλήθηκε με break point άλλη φορά, για να ολοκληρώσει στο 10ο game και αυτό το σετ και να "κλειδώσει" την πολύ μεγάλη νίκη της σε 1 ώρα και 42 λεπτά.

Η Zheng ήταν η πρώτη Κινέζα που έπαιξε στα ημιτελικά ενός Slam μετά από 10 χρόνια, απ' όταν το είδωλό της, Na Li, κατέκτησε το Australian Open το 2014. Όπως και εκείνη, μπόρεσε να περάσει στον τελικό και τώρα θα προσπαθήσει να γίνει και η 2η Κινέζα ever που κατακτά Grand Slam τίτλο.

Φυσικά δεν θα έχει καθόλου εύκολο έργο, αφού θα αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί και μια παίκτρια που πάει "τρένο" μέχρι τώρα, την υπερασπίστρια του τίτλου, Aryna Sabalenka.

Άλλη μια φορά έχουν αναμετρηθεί οι δυο τους, στο US Open πριν μερικούς μήνες, με την Sabalenka να παίρνει εμφατικά τη νίκη με 6-1, 6-4.

Πάντως η Zheng δεν θα έχει τίποτα να χάσει και έχει ήδη εξασφαλίσει μια άνοδο στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.15 που βρίσκεται τώρα. Θα μπει για 1η φορά στο Top 10 και θα βελτιώσει κατά 6 θέσεις το προηγούμενο career high της (Νο.13). Αν κατακτήσει τον τίτλο, θα κερδίσει μια επιπλέον θέση και θα βρεθεί στο Νο.6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots