Πέρασε και την Gauff η Sabalenka (vid)

 
Πέρασε και την Gauff η Sabalenka (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 - 12:28

H Aryna Sabalenka είχε την πιο δύσκολη αναμέτρησή της έως τώρα στο τουρνουά, δεν έχασε όμως σετ ούτε από την πρωταθλήτρια του US Open, Coco Gauff, και χρειάζεται άλλη μια νίκη για να υπερασπιστεί τον τίτλο της στη Μελβούρνη!

Χωρίς χαμένο σετ προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open η Aryna Sabalenka, η οποία πήρε τη ρεβάνς για την ήττα της από την Coco Gauff στον τελικό του US Open πριν λίγους μήνες, κερδίζοντας τη νεαρή Αμερικανίδα με 7-6 (2), 6-4.

Η τρομερή Λευκορωσίδα, η οποία έφτασε τις 13 διαδοχικές νίκες στη Μελβούρνη και χρειάζεται μια ακόμα για τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της στο Australian Open, έκανε ακόμα ένα φανταστικό ματς, το οποίο ολοκλήρωσε με 33 winners και 28 αβίαστα λάθη.

Παρότι απώλεσε 2 φορές προβάδισμα με break στο 1ο σετ, στο οποίο είχε προηγηθεί με 2-0 και με 5-2, καθώς και ένα set point στο σερβίς της Αμερικανίδας στο 5-4, η Sabalenka έμεινε ψύχραιμη και έκανε ένα άψογο tie-break, για να το κερδίσει με 7-2.

Στη συνέχεια ήταν αισθητά καλύτερη σε όλο το 2ο σετ, όπου δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point και απειλούσε συχνά το σερβίς της Αμερικανίδας. Τελικά αξιοποίησε την 5η ευκαιρία της, για να κάνει το μεγάλο break στο 9ο game και να περάσει μπροστά με 5-4. Στη συνέχεια έκλεισε το ματς στο σερβίς της, έπειτα από 1 ώρα και 42 λεπτά.

Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας της Sabalenka στο τουρνουά με διαφορά, αφού όλοι οι προηγούμενοι αγώνες της ολοκληρώθηκαν μεταξύ 50 και 70 λεπτών!

Kέρδισε για 3η φορά την Gauff σε 7 αναμετρήσεις (3-4) και σταμάτησε τα νικηφόρα της σερί, καθώς η Αμερικανίδα μετρούσε ένα σερί 10 διαδοχικών νικών στη σεζόν, αλλά και 12 διαδοχικών νικών σε Grand Slams διοργανώσεις.

Επίσης με τη νίκη της σήμερα εξασφάλισε και την παραμονή της στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, που ήταν υπό απειλή από την Gauff. Αν καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, θα κρατηθεί κοντά στην Iga Swiatek, στους 865 βαθμούς, που σημαίνει πως θα έχει ευκαιρίες να επιστρέψει στο Νο.1 στο κοντινό μέλλον.

Στον μεγάλο τελικό, που θα γίνει το Σάββατο στις 10:30 ώρα Ελλάδας, η Sabalenka θα αντιμετωπίσει μια εκ των Qinwen Zheng και και Dayana Yastremska, ούσα βεβαίως το μεγάλο φαβορί όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δεύτερου ημιτελικού. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots