Αμφίβολος και για το Australian Open o Κύργιος!

 
Αμφίβολος και για το Australian Open o Κύργιος!
© Simon Bruty / USTA
tn team Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 - 12:03

Στον "αέρα" παραμένει η επιστροφή του Νικ Κύργιου στην αγωνιστική δράση, αφού τα νέα δεδομένα τον καθιστούν αμφίβολο για το πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Ένα από τα πρόσωπα που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία να δουν πίσω στα courts και ειδικά οι Αυστραλοί, είναι δίχως αμφιβολία ο Νικ Κύργιος, ο οποίος αντιμετώπισε αυτή τη χρονιά προβλήματα στο γόνατο και στον καρπό, μπήκε στο χειρουργείο και τελικά έδωσε μόνο έναν αγώνα όλη τη χρονιά, σε μια αποτυχημένη απόπειρα που έκανε να επιστρέψει το καλοκαίρι για την grass-court season στη Στουτγκάρδη.

Τα λόγια του διευθυντή του Australian Open, Craig Tiley, για την κατάσταση του Κύργιου και το αν θα αγωνιστεί κανονικά στην Αυστραλία στις αρχές της σεζόν, δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά.

"Έχουμε μιλήσει με τον Νικ και προφανώς κάνει το καλύτερο που μπορεί για να καταφέρει να παίξει τον Ιανουάριο. Η κατάστασή του θα είναι πιο ξεκάθαρη κοντά στην έναρξη της διοργάνωσης", είπε ο Tiley, αφήνοντας υπόνοιες για το ότι αυτή τη στιγμή η παρουσία του Κύργιου στο Grand Slam της Μελβούρνης είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

"Είτε παίξει, είτε όχι, ο Νικ θα είναι εδώ τον Ιανουάριο. Θα είναι υπέροχο αν καταφέρει να αγωνιστεί, αλλά πρέπει να φροντίσει την υγεία του, καθώς θα έχει όλη τη σεζόν μπροστά του", πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Tennis Australia.

Ο Κύργιος, ο οποίος έχει χάσει όλους τους βαθμούς του και δεν βρίσκεται πια στην παγκόσμια κατάταξη, εννοείται πως αν τελικά καταφέρει να αγωνιστεί θα πάρει wild card από το Australian Open, ακόμα και αν το αποφασίσει την τελευταία στιγμή. 

Τελευταία φορά έπαιξε στο Australian Open το 2022, όταν είχε χάσει στον 2ο γύρο από τον φιναλίστ μετέπειτα Daniil Medvedev, με 3-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots