Μπροστά στο 4ο Slam η Osaka

 
Naomi Osaka, Jennifer Brady
Naomi Osaka, Jennifer Brady Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 - 21:07

Η Naomi Osaka είναι έτοιμη να γίνει η 1η παίκτρια μετά τη Maria Sharapova (2012) που θα ξεπεράσει το "φράγμα" των τριών Grand Slam τίτλων, έχοντας μπροστά της μόνο ένα εμπόδιο, αυτό της Jennifer Brady, που από την πλευρά της θα δώσει τον σημαντικότερο αγώνα της ζωής της.


Ο τελικός των γυναικών στο Australian Open θα γίνει το Σάββατο, στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, και θα μεταδοθεί από το Eurosport.

H Osaka θέλει να συνεχίσει το εκπληκτικό της σερί, το απόλυτο που έχει σε τελικές φάσεις Grand Slam, αφού μέχρι τώρα όσες φορές έχει προκριθεί στα προημιτελικά ενός major, ήταν και η πρωταθλήτρια! Έχει 4-0 νίκες σε προημιτελικούς, 4-0 σε ημιτελικούς και 3-0 σε τελικούς.

Αν τα καταφέρει, θα γίνει η πρώτη παίκτρια από το 2012 που θα ξεπεράσει το "φράγμα" των τριών Grand Slam τίτλων, όταν είχε κερδίσει το 4ο Slam της η Maria Sharapova στο Roland Garros. Από τις νέες παίκτριες που κέρδισαν Grand Slam τίτλους έκτοτε, η Kerber έχει επίσης 3 τίτλους, ενώ οι Victoria Azarenka, Simona Halep, Petra Kvitova και Garbine Muguruza έχουν από 2.

Στο Australian Open θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της μετά το 2019, ενώ συνολικά θα παίξει για 10η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο της (6-3). Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως η 23χρονη Γιαπωνέζα δεν έχει χάσει στο court, από το περσινό Australian Open. Από τον Αύγουστο του 2020, όταν και επέστρεψε το tour μετά την αναστολή λόγω της πανδημίας, έχει αποσυρθεί από δυο τουρνουά και έχει κερδίσει βεβαίως το US Open, δεν έχει ηττηθεί όμως σε καμιά αναμέτρηση στην οποία έχει κατέβει και μετράει 20 διαδοχικές νίκες.

Θα προσπαθήσει να σταματήσει αυτό το σερί η Jennifer Brady, η οποία θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε έναν τόσο σημαντικό τελικό. Συνολικά θα είναι μόλις ο 2ος τελικός για την 25χρονη Αμερικανίδα, που είχε κερδίσει τον πρώτο της τον περασμένο Αύγουστο στο Λέξινγκτον.

Η Brady είναι μια παίκτρια που έπαιζε στο κολεγιακό πρωτάθλημα και δεν ταξίδευε όλο το χρόνο έως και το 2017, ωστόσο ακολούθησε μια σταθερά ανοδική πορεία και από τον Αύγουστο του 2020, όταν και επέστρεψε το τένις μετά από την εξάμηνη αναστολή λόγω του Covid-19, είναι σταθερά μια από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου.

Η Αμερικανίδα βρίσκεται στο Νο.24 του κόσμου και αυτό είναι και το career high της, ωστόσο αναμένεται να σκαρφαλώσει στο Νο.13, ενώ αν κερδίσει αύριο θα ανεβεί στο Νο.12! Η Osaka μπορεί να επιστρέψει στο Νο.2 αν κερδίσει τον τίτλο, ειδάλλως θα παραμείνει στο Νο.3.

Άλλες 3 φορές έχουν συναντηθεί οι δυο τους για επίσημη αναμέτρηση, με την Osaka να έχει κερδίσει τις 2 προηγούμενες. Η Brady είχε κερδίσει την πρώτη, που ήταν το 2014 στο τουρνουά 50.000 δολαρίων της ITF στο New Braunfels, όταν η Osaka ήταν μόλις 17 χρονών. Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν και ο προηγούμενος σημαντικότερος αγώνας της Brady, στα ημιτελικά του US Open το 2020, με την Osaka να παίρνει τη νίκη δύσκολα, με 7-6 (1), 3-6, 6-3.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου:

Rod Laver Arena:
10:30 Jennifer Brady [22] v. Naomi Osaka [3] Eurosport

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots