Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Στόχος τα μεγάλα τουρνουά το 2021" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tennisnews team Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 - 16:22

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο tennisnews.gr για τη συνολική του εμπειρία από το πρώτο Grand Slam της χρονιάς και για τους στόχους του για τη φετινή χρονιά.

"Σίγουρα το κάθε Grand Slam μου μαθαίνει πάρα πολλά πράγματα και ολοκληρώνομαι σαν παίκτης με την κάθε μου πορεία. Έχω μάθει πολλά. Κάθε αποτέλεσμα σαν κι αυτό, σίγουρα μου δίνει κάποια ώθηση και κάποιο μάθημα που μπορώ να πάρω. Επίσης με κάνει χαρούμενο να μπορώ να παίζω σε τέτοιο υψηλό επίπεδο και να φτάνω τόσο μακριά σε κάποιο Grand Slam. Δεν έχω φτάσει ακόμα κοντά στο να κερδίσω ένα Grand Slam, αλλά πιστεύω είναι θέμα χρόνου, θα έρθει κάποια στιγμή, σε ένα, δυο, πέντε, δέκα χρόνια, δεν ξέρουμε πότε θα έρθει, αλλά νιώθω ότι δεν είναι αδύνατο. Όπως είπα και πριν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, κανείς από μας δεν ξέρει ποιοι θα είναι οι επόμενοι νικητές στα Grand Slam", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr.

Όσο για τον κύριο στόχο του για τη συνέχεια της σεζόν, μας είπε: "Τα Grand Slams όμως είναι και η προτεραιότητά μου, γιατί είναι τα τουρνουά που μπορούν να μου δώσουν περισσότερους πόντους και να με βοηθήσουν στην κατάταξη. Ο στόχος μου φέτος είναι να κερδίσω μεγάλα τουρνουά, ανεξαρτήτως αν αυτά είναι Grand Slams, Masters ή 500άρια. Όλα αυτά μετράνε σαν μεγάλες διακρίσεις, οπότε είμαι αφοσιωμένος σ' αυτό. Στοχεύω ψηλά για να μπορέσω να δημιουργήσω ευκαιρίες και να ανέβω βαθμολογικά, γιατί είναι κάτι στο οποίο έχω βάλει όλη μου την ενέργεια το τελευταίο διάστημα."

Ρωτήσαμε επίσης τον Στέφανο για το αν υπάρχει κάποιο άτομο από το στενό του περιβάλλον που δεν βρίσκεται στη Μελβούρνη και του λείπει αυτές τις ημέρες.

"Η μητέρα μου. Μου λείπει πολύ. Την αγαπώ πάρα πολύ, ελπίζω να το δει. Μιλάμε συχνά. Έλειπε σήμερα, είναι στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην ακαδημία με τα υπόλοιπα παιδιά, τα αδέρφια μου. Είναι ένα άτομο που μου λείπει πραγματικά και θα ήθελα πάρα πολύ να είναι εδώ."

Σε άλλες ερωτήσεις που του έγιναν στη συνέντευξη Tύπου στα ελληνικά, ο Στέφανος απάντησε στο αν νιώθει περισσότερο έτοιμος τώρα για ένα Grand Slam: "Σήμερα έδειξα ότι δεν είμαι ακόμα έτοιμος. Αντιμετώπισα έναν αντίπαλο που βρίσκεται σ' αυτή την κατηγορία και δεν ήμουν σε θέση να αποδείξω ότι μπορώ να βρίσκομαι ακόμα εκεί. Ήταν ένα καλό ματς από τη μεριά του, δεν έχω να πω πολλά γι' αυτό. Είναι κάτι που ανήκει στο μέλλον και δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον."

Για τον κόσμο, που ήταν και πάλι σήμερα στις κερκίδες της Rod Laver Arena και τον στήριξε πολύ, είπε: "Στέλνω την αγάπη μου, ο κόσμος με κάνει πάντα χαρούμενο. Φυσικά είναι καλύτερο από το να είναι άδειο το γήπεδο. Τους αγαπώ όλους, τους εκτιμάω όλους. Μου δίνουν χαρά και μεγάλη ευχαρίστηση. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά για όλη τους την υποστήριξη και αγάπη που έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια εδώ στη Μελβούρνη, και όχι μόνο, και στο Μπρίσμπεϊν και στο Περθ. Είναι η καρδιά του τουρνουά όταν παίζω."

Για το αν επηρεάστηκε από την αρνητική προϊστορία μπαίνοντας σε έναν αγώνα: "Και με τον Nadal είχα βαρύ head 2 head αλλά έδειξα ότι ήμουν σε θέση να γυρίσω από 0-2 κάτω τον αγώνα και να κερδίσω. Στο επίπεδο που παίζουμε, οι περισσότεροι είμαστε πολύ δυνατοί ψυχολογικά. Δεν γίνεται να είσαι σ' αυτό το επίπεδο χωρίς να έχεις όλα τα κομμάτια του παζλ. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν τους αρέσει να παίζουν με κάποιους συγκεκριμένους παίκτες. Δεν μπορώ τώρα να πω ποιοι με ποιους, αλλά το στυλ του πάντα με δυσκόλευε. Είναι κάτι στο οποίο θα δουλέψω για να μπορέσω να έχω ένα άλλο αποτέλεσμα την επόμενη φορά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots