Απόστολος Τσιτσιπάς: "Είναι μια ολοκλήρωση" (audio)

 
Στέφανος & Απόστολος Τσιτσιπάς
Στέφανος & Απόστολος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 13:46

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε για την πολύ μεγάλη νίκη του Στέφανου επί του Rafael Nadal στο Australian Open, τονίζοντας πως για κάθε πατέρα και για κάθε προπονητή, μια τέτοια στιγμή είναι μια πραγματική ολοκλήρωση.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε σήμερα στο ελληνικό πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS και στον Πάνο Αποστόλου, λέγοντας αρχικά τι σημαίνει αυτή η νίκη για εκείνον, ως προπονητή και ως πατέρα.

"Για κάθε προπονητή, αλλά σίγουρα και για κάθε πατέρα, είναι μια πραγματική ολοκλήρωση. Όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε ως γονείς και ως δάσκαλοι, είναι να φέρουμε τα παιδιά μας στο σημείο εκείνο που θα νιώθουν ότι μπορούν να φέρουν τη ζωή σε ένα άλλο επίπεδο. Ίσως έτσι να κερδίσουν και την αθανασία."

Σχετικά με τις ομοιότητες της νίκης αυτής με τη νίκη που πέτυχε στο ίδιο γήπεδο πριν δυο χρόνια επί του Roger Federer, ο Απόστολος είπε: "Υπάρχουν πολλές ομοιότητες, είναι δυο μεγάλοι τενίστες, οι δυο καλύτεροι όλων των εποχών. Σίγουρα εκφράζουν το παιχνίδι τους διαφορετικά και πρέπει να βρεις διαφορετικές λύσεις. Αλλά η νίκη εναντίον αυτών των αθλητών νομίζω ότι σε ανεβάζει σε ένα άλλο επίπεδο ψυχολογικό και αγωνιστικό."

Τέλος, ο Απόστολος ρωτήθηκε και για το πως μπορούν να βοηθήσουν νίκες σαν κι αυτές τον Στέφανο να εξελιχθεί, λέγοντας: "Πρέπει να είναι ευγνώμων για αυτά που έχει μάθει μέχρι τώρα, για την προετοιμασία και την δουλειά που έχει κάνει και να προσπαθήσει να είναι συγκεντρωμένος σε όλη αυτή τη δουλειά. Σίγουρα οι εμπειρίες του μέχρι σήμερα θα αποτελέσουν σημαντικό όπλο στον αυριανό αγώνα. Πάντα η γνώση που κερδίζεις σε βοηθάει να εξοικονομείς ενέργεια, να βρίσκεις τρόπο να πηγαίνεις σε υψηλότερα επίπεδα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots