Τσιτσιπάς: "Το έκανα και για την πατρίδα μου" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Το έκανα και για την πατρίδα μου" (vid)
tn team Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 - 20:00

Σε δηλώσεις του στο Eurosport, o Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε πως όταν είναι στο γήπεδο δεν αγωνίζεται μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για την Ελλάδα.

"Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω τι έγινε εκεί έξω. Ένιωσα πως ήμουν μέσα σε μια βαθιά τρύπα μετά το χαμένο 2ο σετ. Το ότι κέρδισα το 2ο σετ μου έδωσε αρκετή ελπίδα για όσα θα ερχόντουσαν. Είμαι χαρούμενος που έδειξα συνέπεια και ψυχραιμία. Αυτά με βοήθησαν να φτάσω στη νίκη", είπε ο Τσιτσιπάς στο Eurosport, συνεχίζοντας:

"Ήταν δύσκολο παιχνίδι και είχα πολλά προβλήματα, αλλά έδειξα ωριμότητα. Είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου. Είμαι περήφανος που πάλεψα και δεν τα παράτησα. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Αυτό δεν το κάνω μόνο για μένα, αλλά και για την πατρίδα μου. Κάθε φορά που βγαίνω να παίξω εκεί έξω, είναι για την αγάπη μου για το τένις."

Σχετικά με το πως κατάφερε να διαχειριστεί το δύσκολο φινάλε, ο Στέφανος απάντησε: "Η εμπειρία βοηθάει. Έχω αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν και αυτό με βοήθησε. Κατάλαβα πως έπρεπε να ήμουν ψύχραιμος και ήρεμος, αυτό ήταν το κλειδί. Φυσικά μιλάμε για έναν παίκτη που δεν τα παρατάει ποτέ. Όταν κάθισα στην καρέκλα μετά το break (στο 5ο σετ) ψιθύρισα στον εαυτό μου πως θα ερχόταν το πιο δύσκολο game της ζωής μου και αποδείχτηκε πως έτσι ήταν."

Για το πως διαχειρίζεται τα συναισθήματά του σε έναν τέτοιο αγώνα, καθώς και για την απουσία των fans, είπε: "Μακάρι να μπορούσα να σας πω το μυστικό, αλλά δεν υπάρχει μυστικό! Είναι η συμπεριφορά που θα έχεις εκεί έξω και το πόσο πολύ το θέλεις. Οι fans θα έκαναν μια ακόμα καλύτερη ατμόσφαιρα, είναι κρίμα που έλειπαν, αλλά από την Πέμπτη θα είναι πίσω και αυτό είναι θαυμάσιο. Είμαι χαρούμενος που έπαιξα τόσο καλό τένις και είμαι ακόμα στο τουρνουά, είναι υπέροχο συναίσθημα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots