Απίστευτη φάση με λάθος καταλογισμό πόντου στο AO (vid)

 
Απίστευτη φάση με λάθος καταλογισμό πόντου στο AO (vid)
tn team Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 - 20:27

Μπορεί όλες τις αποφάσεις για τις γραμμές να τις παίρνει ο σχεδόν αλάνθαστος υπολογιστής στο φετινό Australian Open, όμως η Francesca Jones δεν θα ξεχάσει αυτόν τον πόντο, που καταλογίστηκε στην αντίπαλο της παρόλο που η μπάλα ήταν αρκετά έξω!

Η Francesca Jones σέρβιρε στο 0-1, 0-30 στο ξεκίνημα του 2ου σετ και είδε την μπάλα από το χτύπημα της Shelby Rogers να είναι καθαρά άουτ, από λάθος όμως δεν ακούστηκε η ηχογραφημένη απόφαση από το live hawk-eye.

Το νέο αυτό σύστημα σίγουρα είναι πολύ πιο έγκυρο από τους επόπτες και κάνει ευκολότερη τη ζωή των διαιτητών, αλλά απ' ότι φαίνεται ενδέχεται και να τους χαλαρώνει υπερβολικά, αφού ο συγκεκριμένος chair umpire δεν μπόρεσε να πάρει τη φάση πάνω του και βασίστηκε στο αρχικό λάθος του υπολογιστή, παρόλο που η μπάλα όντως φαίνεται να καταλήγει εκτός.

Το hawk-eye πάντως δεν βοήθησε στην προκειμένη περίπτωση, καθώς απ' ότι φάνηκε και στο replay έχασε τη φάση και κατέγραψε την επόμενη μπάλα της Jones που σταμάτησε στο φιλέ.

"Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος στο διαιτητικό σύστημα που έχουμε εδώ, αλλά σίγουρα αμφισβητώ την ακεραιότητά του. Είδα τη φάση στο Eurosport και είναι καθαρό άουτ. Ήταν ένα σημείο όπου έγινε μια πολύ σημαντική αλλαγή στο momentum, αλλά δεν είμαι εδώ για να ψάχνω δικαιολογίες για όλο τον αγώνα", είπε ο 24χρονη Βρετανίδα, η οποία έχασε τον αγώνα με 6-4, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots