Η Pegula απέκλεισε την Azarenka! (vids)

 
Jessica Pegula
Jessica Pegula
tn team Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 - 7:45

Τα περισσότερα φαβορί κέρδισαν τα πρώτα τους παιχνίδια στο Australian Open, όχι όμως και η Victoria Azarenka, που ηττήθηκε από την Jessica Pegula στην έκπληξη της ημέρας μέχρι στιγμής.

Η Azarenka, No.12 στο ταμπλό του Australian Open, είδε πολύ νωρίς την πόρτα της εξόδου από το Grand Slam που έχει κατακτήσει 2 φορές στην καριέρα της, καθώς γνώρισε την ήττα από την Pegula με 7-5, 6-4.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στον 2ο γύρο του αυστραλιανού major η 26χρονη Αμερικανίδα, που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 24 winners και 24 αβίαστα λάθη. Με 21 winners και 25 λάθη ολοκλήρωσε το ματς στην αντίπερα όχθη η Vika.

Στο 1ο σετ μάλιστα, η Pegula χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-5, κερδίζοντας 5 games στη σειρά και αλλάζοντας τελείως τα δεδομένα. Στο 2ο σετ κλήθηκε να διαχειριστεί μια διαφορετική συνθήκη, καθώς προηγήθηκε με 4-2 και ισοφαρίστηκε στο 8ο game (4-4). Αντέδρασε εξαιρετικά, κερδίζοντας τους 8 από τους 10 επόμενους πόντους για να βάλει τέλος στο ματς και να πανηγυρίσει μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας της.

Τα περισσότερα μεγάλα φαβορί από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας, δεν αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα. Η Elina Svitolina επικράτησε της Marie Bouzkova με 6-3, 7-6 (5) και έκλεισε ραντεβού με την Coco Gauff στον 2ο γύρο. Η 16χρονη Αμερικανίδα κέρδισε την Jill Teichmann με 6-3, 6-2.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Garbine Muguruza, η οποία συνέτριψε τη Margarita Gasparyan με 6-4, 6-0 και θα αντιμετωπίσει τη Liudmila Samsonova, για μια θέση στις "32" καλύτερες. Η Samsonova έφτασε σε μια πολύ δύσκολη ανατροπή επί της Paula Badosa, με 6-7 (4), 7-6 (4), 7-5, σε 2 ώρες και 38 λεπτά.

Η Sofia Kenin επικράτησε της Maddison Inglis με 7-5, 6-4 και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη φορμαρισμένη Kaia Kanepi, που κέρδισε την Anastasija Sevastova με 6-3, 6-1. Η Belinda Bencic "καθάρισε" στο 3ο σετ την αναμέτρηση με τη Lauren Davis, επικρατώντας με 6-3, 4-6, 6-1, ενώ η επόμενη παίκτρια που θα αντιμετωπίσει, Svetlana Kuznetsova, κέρδισε τη Barbora Strycova με 6-2, 6-2. Τέλος, η Elise Mertens έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο της σερί, κερδίζοντας τη Leylah Fernandez με 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots