Χωρίς επόπτες το Australian Open

 
Χωρίς επόπτες το Australian Open
tennisnews team Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 - 13:05

Όλο και πιο γρήγορα φαίνεται πως προχωράμε στη νέα εποχή του αθλήματος, όπου οι επόπτες γραμμών θα χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο.

Μετά από το US Open, το οποίο ήταν το πρώτο Grand Slam στην ιστορία που έγινε χωρίς επόπτες γραμμών - με εξαίρεση μόνο τα δυο μεγάλα γήπεδα - λόγω του κορωνοϊού, ανακοινώθηκε πως και το Australian Open θα πραγματοποιηθεί με την άμεση ηλεκτρονική λήψη αποφάσεων για τις γραμμές, ή αλλιώς live hawk-eye.

Δεν είναι σαφές για το αν θα λειτουργήσει σε όλα τα γήπεδα, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί κάποια εξαίρεση για τα μεγάλα στάδια από την Tennis Australia, που σημαίνει πως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το Australian Open θα είναι το πρώτο Grand Slam που θα γίνει εξ ολοκλήρου χωρίς επόπτες γραμμών.

Φυσικά, η δυνατότητα αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη στα προκριματικά του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, τα οποία θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από μια εβδομάδα (10-13 Ιανουαρίου) σε Ντόχα (άνδρες) και Ντουμπάι (γυναίκες).

Η διεξαγωγή αγώνων χωρίς επόπτες, και μάλιστα σε αυτό το επίπεδο, είναι αμφιλεγόμενη για αρκετούς από τους κορυφαίους παίκτες, ένα θέμα που είχε συζητηθεί και στο US Open.

Ο Novak Djokovic είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης των εποπτών από όλα τα τουρνουά στο ATP Tour, εξηγώντας πως είναι κάτι που θα έρθει αργά ή γρήγορα έτσι κι αλλιώς στο άθλημα λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, επομένως δεν υπάρχει λόγος να καθυστερείται.

Κατανοώντας τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει εν μέσω πανδημίας, ο Rafael Nadal διαφώνησε με τον Σέρβο και υποστήριξε πως είναι πολύ σημαντικό για την παράδοση του αθλήματος να διασωθεί το επάγγελμα του επόπτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots