O "Stanimal" έβγαλε εκτός τον Medvedev! (vid)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka
tennisnews team Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 - 11:40

Ο Stan Wawrinka ανέτρεψε το εις βάρος του 1-2 σετ και άφησε εκτός συνέχειας το Νο.4 του ταμπλό, Daniil Medvedev, για να επιστρέψει στα προημιτελικά του Australian Open!

Μετά από 3 ώρες και 25 λεπτά μάχης, ο Stan Wawrinka έδειξε την κλάση του κερδίζοντας τον Daniil Medvedev με 6-2, 2-6, 4-6, 7-6 (2), 6-2!

Ο 34χρονος Ελβετός, πρωταθλητής στο Grand Slam της Μελβούρνης το 2014, τελείωσε τον αγώνα με 18 άσους, 71 winners και 64 αβίαστα λάθη, παίζοντας πολύ επιθετικό τένις από την αρχή μέχρι το τέλος. Με 44 winners και 35 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το ματς ο Medvedev, ο οποίος πέτυχε και 19 άσους.

Ο Wawrinka ξεκίνησε καλύτερα το ματς και προηγήθηκε μέσα σε μισή ώρα με 1-0 σετ, καθώς έκανε 2 break στο 1ο σετ και το κατέκτησε με 6-2. Ο Medvedev ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση, ανέβασε αισθητά την αποδοσή του και κέρδισε "καθαρά" τα δυο επόμενα σετ, κάνοντας 2 break στο 2ο και ακόμα ένα στο 3ο σετ.

Ο Wawrinka παρέμεινε δυνατός, δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς στο 4ο σετ και μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει στο break, αλλά έκανε ένα άψογο tie-break και το κατέκτησε με 7-2. Από εκεί και πέρα έφερε ξανά το momentum στο μέρος του ο Ελβετός, ο οποίος κυριάρχησε στο αποφασιστικό σετ, κάνοντας break στο 1ο (1-0) και στο 7ο game (5-2), σώζοντας ενδιάμεσα και 3 break point στο 4ο game, όταν σέρβιρε επιτυχώς για το 3-1.

Για 5η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open ο Wawrinka, ο οποίος συνολικά έχει 18 προημιτελικούς σε Grand Slam διοργανώσεις. Θα περιμένει την αναμέτρηση του Alexander Zverev με τον Andrey Rublev, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots