Η ώρα του 22ου... ή μήπως όχι;

 
Η ώρα του 22ου... ή μήπως όχι;
Η ώρα του 22ου... ή μήπως όχι;
tennisnews team Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 - 16:13

Η Serena Williams επέστρεψε στους Major τελικούς και βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον 22ο Grand Slam τίτλο της και στην ισοφάριση του σπουδαιότερου ρεκόρ στην ιστορία της Open era, της Steffi Graf. H τελευταία που θα προσπαθήσει να την εμποδίσει θα είναι η "σταχτοπούτα" Angelique Kerber.

Ο τελικός των γυναικών του Australian Open θα γίνει το Σάββατο, στις 10:30 το πρωί (Eurosport).

Μερικές ώρες μας χωρίζουν από τον μεγάλο τελικό των γυναικών στο Australian Open, ανάμεσα στη Serena Williams και την Angelique Kerber. Θα είναι η μεγάλη ευκαιρία της Αμερικανίδας, που είχε χάσει στα ημιτελικά του US Open πριν λίγους μήνες (από την Roberta Vinci), να επιστρέψει στους Grand Slam τίτλους και να ισοφαρίσει το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Open era, τα 22 Majors της Graf.

H Serena διεκδικεί τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της στο Australian Open και 7ο συνολικά, μετά από το 2003, το 2005, το 2007, το 2009, το 2010 και το 2015. Έχει κερδίσει 21 Grand Slam στην καριέρα της και θα αγωνιστεί για 26η φορά σε τόσο μεγάλο τελικό, έχοντας 21 νίκες και 4 ήττες σε Major τελικούς.

Αντίθετα, αυτός θα είναι ο παρθενικός τελικός της Kerber σε Grand Slam διοργάνωση. Η "σταχτοπούτα" Γερμανίδα, θα επιχειρήσει κερδίσει τον πρώτο της Major τίτλο στα 28 της χρόνια και μετά από 33 παρουσίες σε Grand Slam τουρνουά. Έχει ήδη εξασφαλίσει νέο career high στο Νο4 του κόσμου και αν φύγει από τη Μελβούρνη με το τρόπαιο, θα φτάσει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Williams και η Kerber έχουν συναντηθεί 6 φορές στο παρελθόν, με την Αμερικανίδα να μετράει 5 νίκες και 1 ήττα. Η μοναδική φορά που η Κerber είχε κερδίσει ήταν στο Cincinnati, το 2012, όταν η Γερμανίδα είχε επικρατήσει στα προημιτελικά του Western & Southern Open με 6-4, 6-4. Από τότε η Serena μετράει 4 διαδοχικές νίκες και κανένα χαμένο σετ. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο τενίστριες έχουν να αναμετρηθούν από τον Αύγουστο του 2014, δηλαδή περίπου 1,5 χρόνο.

Εκτός από τον τελικό του μονού γυναικών, που φυσικά θα ξεχωρίσει από το πρόγραμμα της 13ης μέρας του Australian Open, το Σάββατο θα γίνουν επίσης οι τελικοί στα μονά των juniors, καθώς και ο τελικός των διπλών, στον οποίο οι Jamie Murray και Bruno Soares θα αντιμετωπίσουν τους Daniel Nestor και Radek Stepanek.

Rod Laver Arena:
04:00 Vera Lapko (5) v. Tereza Mihalikova (2)
06:00 Oliver Anderson v. Jurabeck Karimov (7)
10:30 Serena Williams (1) v. Angelique Kerber (7)
12:30 Jamie Murray/Bruno Soares (7) v. Daniel Nestor/Radek Stepanek

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots