ATP
Τσιτσιπάς: Το σερί μου δίνει αυτοπεποίθηση"

 
Τσιτσιπάς: Το σερί μου δίνει αυτοπεποίθηση"
tn team Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 21:25

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για τη νέα του νίκη στη Βαρκελώνη και το σερί 8 διαδοχικών νικών που τρέχει.

"Έπρεπε να μείνω εκεί και να προσπαθήσω να βρω λύσεις, επέστρεφε καλά σε κάποιες στιγμές του αγώνα και έπρεπε να βγάλω μεγάλα χτυπήματα. Η υπομονή μου ήταν εκεί όταν τη χρειάστηκα. Έκανα πολύ καλά πράγματα με το forehand μου και το σερβίς μου έκανε κλικ σε κάποιο σημείο του αγώνα, οπότε πήρα κάποια games με μεγαλύτερη ευκολία. Οπότε έκανα συντήρηση δυνάμεων συγκριτικά με προηγούμενα σημεία του ματς. Έβγαλα μερικά μεγάλα σερβίς και αυτό με βοήθησε να κερδίσω το momentum και αυτοπεποίθηση, ξέροντας ότι μπορώ να σερβίρω έτσι. Και το πέρασα αυτό και στις επιστροφές μου, έτσι όλα αυτά δούλεψαν σε ένα καλό σημείο του ματς και ήξερα ότι ήμουν τυχερός σε ένα-δύο πόντους, θα είχα την ευκαιρία για break. Έτσι και έγινε, οπότε έγινε πιο εύκολη η ζωή μου", είπε ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε μέσα από το court, αμέσως μετά τη νίκη του με 2-0 σετ επί του Carballes Baena.

Για το νικηφόρο σερί 8 νικών που έχει στο χώμα, είπε: "Είναι καλό που έχω κάνει ένα σερί σαν αυτό, γίνεται δυσκολότερο όσο συνεχίζεις. Το πιο δύσκολο είναι να το κρατήσεις. Είναι, πάντως, καλό να έχω αυτόν αριθμό μέχρι τώρα, μου δίνει αυτοπεποίθηση και μου αρέσει που είμαι σε αυτό το σερί, είναι κάτι το οποίο εύχεσαι να γίνεται πιο συχνά. Παίρνω τα θετικά από όλο αυτό και να το περάσω στο τένις μου."

Αύριο, γύρω στις 17:00 με 17:30 ώρα Ελλάδας, ο Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να επεκτείνει το νικηφόρο του σερί, αντιμετωπίζοντας τον Facundo Diaz Acosta για τα προημιτελικά του Barcelona Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots