ATP
Nadal: "Ηλίθιο να με θεωρούν φαβορί, δεν θα είμαι φαβορί ούτε αύριο"

 
Nadal: "Ηλίθιο να με θεωρούν φαβορί, δεν θα είμαι φαβορί ούτε αύριο"
© Barcelona Open
tn team Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 21:25

Ο Rafael Nadal σχολίασε τη δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά πως είναι το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο στη Βαρκελώνη, λέγοντας πως ήταν κάτι που ειπώθηκε από σεβασμό και μόνο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε αν νιώθει φαβορί για τον τίτλο στη Βαρκελώνη, τώρα που λείπει ο Carlos Alcaraz. O Έλληνας τενίστας είπε ότι θα έπρεπε να ρωτηθεί ο Nadal γι' αυτό, ο οποίος βρίσκεται στη Βαρκελώνη και είναι 12 φορές πρωταθλητής του τουρνουά.

Η ερώτηση έγινε στον Nadal, συνοδευόμενη από τα σχόλια του Στέφανου, με τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών στο χώμα να δίνει μια αυθεντική και κάπως... ωμή απάντηση: "Είναι ηλίθιο (γέλια). Ας είμαστε ρεαλιστές. Και εκείνος το γνωρίζει πως δεν είναι έτσι. Υποθέτω πως υπάρχει πολύς σεβασμός εξαιτίας των όσων έχω πετύχει εδώ, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν είμαι φαβορί για να κερδίσω αυτό το τουρνουά. Απλά υπάρχει μια μεγάλη ιστορία πίσω μου που υπολογίζεται από τους αντιπάλους μου. Ίσως στον σημερινό αγώνα να ήμουν φαβορί, δεν έχω ιδέα. Ξέρω ότι αύριο δεν θα είμαι το φαβορί, αλλά ούτε αυτό έχει σημασία. Αυτά είναι πράγματα για εσάς, που πρέπει να τα γράψετε, για μένα είναι απλά μια εμπειρία του να παίξω με έναν παίκτη κορυφαίου επιπέδου. Θα είναι ένα καλό τεστ για μένα, θα δούμε πως θα ανταποκριθώ."

Θυμίζουμε πως ο Nadal κέρδισε τον Flavio Cobolli με 6-2, 6-3 και αύριο θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur για τον 2ο γύρο. Η εικόνα του στο γήπεδο ήταν καλή, ωστόσο ο Rafa θέλει να περιμένει για να δει πως θα ανταποκριθεί το σώμα του, αφού με όλα όσα έχει περάσει δεν μπορεί να είναι και πολύ αισιόδοξος.

"Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι έπαιξα. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Μέχρι να τελειώσει η εβδομάδα δεν ξέρουμε, για μένα είναι σημαντικό να μην συμβεί τίποτα. Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν θετικό, γιατί μου επιτρέπει να παίξω και αύριο. Κατά τ' άλλα δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου. Είμαι ρεαλιστής, δεν έχω παίξει πολύ τον τελευταίο 1,5 χρόνο, οπότε θέλω να είμαι προσεκτικός και να μην κάνω επικίνδυνα πράγματα. Το πως είμαι σήμερα και το πως θα είμαι σε μια εβδομάδα έχουν μεγάλη διαφορά. Σήμερα κέρδισα, αλλά αύριο θα αντιμετωπίσω έναν παίκτη κορυφαίου επιπέδου και δεν ξέρω αν θα είμαι έτοιμος γι' αυτό."

Για το αν τον εξέπληξε το επίπεδό του σήμερα, είπε: "Δεν ήταν έκπληξη για μένα, αν και πριν από 1,5 εβδομάδα σίγουρα δεν το περίμενα να είμαι εδώ. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα πάνε καλά τις τελευταίες 4 μέρες. Έκανα τον αγώνα που ήθελα να κάνω σήμερα, αλλά βοήθησε και ο αντίπαλός μου με τα λάθη του. Δεν ήταν έκπληξη το επίπεδό μου, ήταν ένα λογικό επίπεδο, που λίγο πολύ μπορώ να το ελέγχω. Ήταν ένα ανταγωνιστικό επίπεδο, αύριο όμως θα χρειαστώ περισσότερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots