ATP
"Εκθρόνισε" τον Medvedev o Humbert (vids)

 
"Εκθρόνισε" τον Medvedev o Humbert (vids)
© Dubai Tennis Championships
tn team Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 - 20:11

Τον 2ο φετινό του τίτλο και 2ο σε 500άρι στην καριέρα του θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ο Ugo Humbert, o οποίος έβγαλε εκτός Ντουμπάι τον περσινό πρωταθλητή, Daniil Medvedev.

Κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι, ο 25χρονος Γάλλος "εκθρόνισε" από το Dubai Tennis Championships τον φιναλίστ του Australian Open και Νο.1 του ταμπλό, κερδίζοντάς τον με 7-5, 6-3.

Έσωσε και τα 2 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ ο Humbert, ο οποίος "έσπασε" τον Medvedev στην 5η δική του ευκαιρία, αλλά σε ένα πολύ κομβικό σημείο, στο 12ο game, για να κάνει το 7-5.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Medvedev κατάφερε να επιστρέψει προσωρινά στο παιχνίδι και να ισοφαρίσει σε 2-2. Είχε την ευκαιρία να πάρει και τον έλεγχο του 2ου σετ ο Ρώσος, όμως ο Humbert βγήκε από τη δύσκολη θέση στο 7ο game και από το 3-3, 0-40 κράτησε το σερβίς του με 5 διαδοχικούς κερδισμένους πόντους, για το 4-3.

Στο αμέσως επόμενο game έκανε νέο break o Γάλλος, που σέρβιρε επιτυχώς για το 6-3 και την πρόκριση, μετά από 1 ώρα και 51 λεπτά αγώνα.

Ο Humbert πανηγύρισε τη 2η συνεχόμενη νίκη του απέναντι σε Top 10 τενίστα, αφού χθες είχε κερδίσει τον Hubert Hurkacz, σε ένα ματς που έσβησε 3 match points. Επίσης αυτή ήταν η 3η φετινή Top 10 νίκη του, η 12η συνολικά, καθώς και η 4η νίκη του με Top 5 παίκτη.

 

Για 6η φορά θα βρεθεί σε έναν τελικό και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του, αφού δεν έχει κανέναν χαμένο τελικό στην καριέρα του! Στη φετινή σεζόν θα είναι ο 2ος, μετά το 250άρι της Μασσαλίας πριν από 2 εβδομάδες, ενώ σε 500άρι θα είναι επίσης ο 2ος, από το καλοκαίρι του 2021, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο Χάλε.

Αντίπαλός του στον αυριανό τελικό (17:00GR, COSMOTE SPORT 6HD) θα είναι ο Alexander Bublik, ο οποίος πήρε με default την πρόκριση προηγουμένως, σε ένα γεμάτο και αμφίρροπο ματς με τον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots