ATP
Rublev: "Δεν κατανοώ πως γίνεται να συμβαίνουν ακόμα πόλεμοι"

 
Rublev: "Δεν κατανοώ πως γίνεται να συμβαίνουν ακόμα πόλεμοι"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 - 14:39

Ο Andrey Rublev εξέφρασε για μια ακόμα φορά την εναντίωσή του προς κάθε πόλεμο, λέγοντας πως κόσμος πεθαίνει χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Το στατιστικό των 9 χαμένων προημιτελικών σε Grand Slams που τον έκανε να γελάσει.

Σε συνέντευξή του για το The National κατά την παραμονή του στο Άμπου Ντάμπι, ο Rublev μίλησε για το πως παίρνει έμπνευση από ταινίες και συγκεκριμένα μίλησε για την ταινία "Αντιρρησίας Συνείδησης", με τον Mel Gibson.

"Με εμπνέει πολύ αυτή η ταινία. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι ικανοί να εναντιωθούν στους δικούς τους ανθρώπους, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουν και απλώς θα βοηθήσουν και θα προσπαθήσουν να θεραπεύσουν άλλους ανθρώπους. Επίσης ήταν σε θέση να βοηθήσει και να γιατρέψει καοιους ανθρώπους από την άλλη πλευρά. Αυτό δεν είναι κάτι που έχουν κάνει πολλοί άνθρωποι. Και μόνο το να βρίσκεσαι εκεί άοπλος, επειδή δεν θέλεις να βλάψεις κανέναν, είναι κάτι που μου δίνει πολλή έμπνευση."

Αυτή η συζήτηση έφερε φυσικά στο τραπέζι και το θέμα του πολέμου, με τον Rublev να θυμίζουμε πως πολλές φορές έχει καταδικάσει και την εισβολή της χώρας του, Ρωσίας, στην Ουκρανία.

"Είναι αδύνατο να κατανοήσω πως γίνεται αυτό. Θα λέγαμε ότι στο παρελθόν δεν είχαν ίντερνετ και ο κόσμος δεν είχε τη δυνατότητα να πληροφορηθεί για κάποια πράγματα, αλλά τώρα που υπάρχει απεριόριστα η πληροφορία και ζούμε σε μια διαφορετική στιγμή της ιστορίας, συνεχίζουν και γίνονται αυτά τα πράγματα. Άνθρωποι να πεθαίνουν για το τίποτα, είναι η απόλυτη τρέλα."

Για την πίεση και πως την αντιλαμβανόταν παλιότερα σε σχέση με το τώρα, ο Rublev είπε: "Όταν μεγάλωνα ήμουν ένας καλός παίκτης στα junior και έκανα και καλά πρώτα επαγγελματικά βήματα. Εκεί πιστεύω ένιωσα την περισσότερη πίεση, γιατί ο κόσμος περίμενε κάτι από μένα. Αργότερα, το 2018 ή το 2019, άρχισα να έχω κάποιους τραυματισμούς και συνειδητοποίησα μια πραγματικότητα: ότι κανείς δεν νοιάζεται. Πιθανώς να είναι κάτι που μας διδάσκουν λόγω του εγωισμού μας ή κάτι τέτοιο, ότι ο κόσμος περιμένει από εμάς πράγματα, στην πραγματικότητα όμως κανείς δεν νοιάζεται αν κερδίσεις πολλά Slams ή αν είναι κάποιος άλλος που θα κερδίσει. Είμαι εκεί και κάνω τη δουλειά μου, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν το κατάλαβα, η πίεση απέκτησε τελείως διαφορετική έννοια. Τώρα η πίεση είναι κάτι πιο προσωπικό, δεν σχετίζεται με τις φιλοδοξίες των άλλων."

Για το πως αντιμετωπίζει το γεγονός ότι σε όλη την καριέρα του είναι πολύ κοντά και ταυτόχρονα αισθητά μακριά από τους κορυφαίους του κόσμου, είπε: "Πρέπει να είμαι ρεαλιστής και να δεχτώ ότι αυτοί οι παίκτες είναι καλύτεροι από μένα. Θέλω να κερδίσω περισσότερα μεγάλα παιχνίδια, όπως με τον Novak στο Bercy ή με τον Sinner στη Βιέννη, παιχνίδια στα οποία ήμουν πολύ κοντά. Πρέπει να βελτιώσω όλα τα στοιχεία στα οποία αυτοί οι παίκτες υπερέχουν."

Τέλος, για το γεγονός ότι έχει χάσει και τους 9 προημιτελικούς που έχει παίξει σε Grand Slams τουρνουά (0-9), σχολίασε: "Δεν το ήξερα καν αυτό και ότι ήμουν ο μόνος παίκτης με αυτό το στατιστικό, αλλά με έκανε να χαμογελάσω. Τουλάχιστον είμαι ο πρώτος σε κάτι (γέλια). Είναι δύσκολο να έχεις 9 ευκαιρίες και να μην εκμεταλλεύεσαι καμία, νιώθω πως στη 10η πρέπει να τα καταφέρω. Ίσως ο επόμενος προημιτελικός να πάει καλά για μένα. Δεν είναι κάτι που με κάνει να χαλαρώνω, αλλά πρέπει να δω αυτό το στατιστικό με τον σωστό τρόπο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots