ATP
Medjedovic: "Σπουδαίο για τη Σερβία - μου δίνει ώθηση για το 2024"

 
Hamad Medjedovic
Hamad Medjedovic © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 - 12:13

Ο Hamad Medjedovic χαρακτήρισε "εξωπραγματική" την εμπειρία της κατάκτησης του Next Gen ATP Finals, ενώ μίλησε ακόμα για τον Novak Djokovic και την ώθηση που του δίνει αυτή η επιτυχία ενόψει της νέας σεζόν.

"Νιώθω εκπληκτικά. Ήταν εξωπραγματικό και ακόμα είναι. Ήταν πολύ δύσκολο να επεξεργαστώ όλα όσα συνέβησαν. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, ήταν στα όρια και έχασα το 1ο σετ ενώ είχα διπλό set point, αλλά κατάφερα να μείνω χαλαρός και συγκεντρωμένος", είπε ο Medjedovic στη συνέντευξη Τύπου στην Τζέντα, μετά τον τελικό του Next Gen ATP Finals.

Δυο εβδομάδες μετά τη μεγάλη επιτυχία του Djokovic, που αναδείχθηκε για 7η φορά πρωταθλητής στο ATP Finals, ο Medjedovic έγινε ο νέος πρωταθλητής του Next Gen Finals κι έτσι αμφότεροι οι δυο ενεργοί πρωταθλητές των Finals της ΑΤΡ είναι από τη Σερβία.

"Είναι θαυμάσιο. Εκείνος κέρδισε το ATP Finals και εγώ το Next Gen. Είναι σπουδαίο για τη χώρα μας. Είμαι περήφανος που κέρδισα αυτόν τον τίτλο για τη χώρα μου."

Ο Medjedovic έχει και πολύ καλή προσωπική σχέση με τον Djokovic, αφού είναι κάτι σαν προστατευόμενός του. Ο Djokovic του παρείχε πολύ σημαντική οικονομική βοήθεια τις δυο τελευταίες σεζόν, που κάνει την πολύ δύσκολη μετάβαση από τα Juniors και τα Futures στα μεγάλα τουρνουά της ΑΤΡ.

"Ακόμα δεν έχω ανοίξει το τηλέφωνό μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι μου έχει στείλει ήδη μήνυμα για να με συγχαρεί."

Ο Medjedovic έγινε ο 6ος πρωταθλητής του Next Gen Finals. Μεταξύ άλλων, έχουν κερδίσει τον τίτλο οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Carlos Alcaraz και Jannik Sinner, κάτι που δείχνει και τη σημαντικότητα αυτού του τουρνουά.

"Σημαίνει πολλά για μένα. Γνωρίζω πως σπουδαίοι πρωταθλητές κέρδισαν αυτόν τον τίτλο, αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση και ώθηση για την επόμενη σεζόν. Έχω μεγάλο παιχνίδι και μεγάλα χτυπήματα, αλλά ακόμα πρέπει να κάνω πολλή δουλειά με τον προπονητή μου. Σωματικά χρειάζομαι να γίνω πολύ καλύτερος και θα εκμεταλλευτώ την preseason για να βελτιώσω περισσότερο την προσοχή μου στο γήπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots