ATP
Djokovic: "Μεγάλη απογοήτευση, αναλαμβάνω την ευθύνη"

 
Djokovic: "Μεγάλη απογοήτευση, αναλαμβάνω την ευθύνη"
tn team Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 - 12:02

Ο Novak Djokovic είπε πως η πικρία της ήττα από τον Jannik Sinner ήταν μεγαλύτερη επειδή αγωνιζόταν για την πατρίδα του, ενώ ανέλαβε την ευθύνη του αποκλεισμού της Σερβίας από το Davis Cup.

"Συγχαρητήρια στην Ιταλία που προκρίθηκε στον τελικό, το άξιζαν. Έπαιξαν πολύ καλά, ειδικά ο Jannik, στα μονά και στα διπλά επίσης. Έκανε πολύ λίγα λάθη σε όλο τον αγώνα, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον συγχαρούμε", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου της Σερβίας, μετά από τον ημιτελικό του Davis Cup και την ήττα από την Ιταλία.

"Για μένα προσωπικά είναι μεγάλη η απογοήτευση. Αναλαμβάνω απόλυτα την ευθύνη. Είχα τρία match points και ήμουν πολύ κοντά στο να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Ήταν πολύ απογοητευτικό, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Όταν χάνεις ενώ αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου, η πικρία είναι ακόμα μεγαλύτερη", πρόσθεσε το μεγάλο αστέρι της σερβικής ομάδας.

Θυμίζουμε πως η Σερβία προηγήθηκε στον ημιτελικό με τη νίκη του Miomir Kecmanovic επί του Lorenzo Musetti, από εκεί και πέρα όμως ανέλαβε δράση ο τρομερός Jannik Sinner, που κατάφερε να κερδίσει τον Djokovic στα μονά και στα διπλά, φέρνοντας τούμπα τη σειρά! Ο Djokovic, ο οποίος είχε τριπλό match point στο 4-5, 0-40 του 3ου σετ, έχασε για 1η φορά σε αγώνα Davis Cup από το 2011!

"Σ' αυτό το επίπεδο, απέναντι σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, τα πάντα συμβαίνουν πολύ γρήγορα. Στο 0-40 έκανα λάθος σε ένα ράλι από το κέντρο του γηπέδου, ενώ μετά έβγαλε δυο μεγάλα σερβίς. Ίσως έχω ευθύνη που δεν έβγαλα το passing shot στο 30-40, όμως έπαιξε πολύ καλά στο φιλέ. Σέρβιρε εξαιρετικά καλά και ήταν πολύ δύσκολο να τον διαβάσω.

Έχει ένα από τα ταχύτερα forehand και μπορεί αν δώσει πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις στην μπάλα. Αυτό δεν με εξέπληξε. Γνώριζα την ποιότητα του Jannik, αλλά περίμενα ότι ίσως να έπεφτε λίγο στα διπλά, δεν έγινε όμως έτσι. Διατήρησε το επίπεδό του σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όπως και στο 3ο σετ της αναμέτρησής μας στα μονά, όπου είχα αρκετές ευκαιρίες να κάνω break, όμως κάθε φορά που το χρειαζόταν έβρισκε μεγάλο σερβίς."

Τέλος, για το αν η κούραση έπαιξε το ρόλο της, μιας και όσο εξωπραγματικός και να είναι δεν παύει να είναι 36 ετών, ο Novak είπε: "Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό γιατί θα ακουστεί σαν δικαιολογία. Είναι αυτό που είναι. Πρέπει απλά να του δώσεις το χέρι και να προχωρήσεις μπροστά. Προφανώς είναι δύσκολο να το αποδεχτώ. Όλη την εβδομάδα προσπαθούσα να με ανεβάσω και όλη τη σεζόν σκεφτόμουν αυτή την εβδομάδα του Davis Cup. Προσπάθησα να συνεισφέρω στην ομάδα μου. Το έκανα στο πρώτο tie, αλλά σήμερα δεν τα κατάφερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots