ATP
Έσωσε τριπλό match point και κέρδισε τον Djokovic ο Sinner! (vids)

 
Έσωσε τριπλό match point και κέρδισε τον Djokovic ο Sinner! (vids)
tn team Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 - 18:49

O Jannik Sinner κέρδισε τον Novak Djokovic με 2-1 σετ στον καλύτερο αγώνα των τελικών του Davis Cup, για να κρατήσει "ζωντανή" την Ιταλία στο κυνήγι του τίτλου. Στο 3ο σετ ήρθε αντιμέτωπος με 3 συνεχόμενα match points o Ιταλός.

Όπως αναμενόταν, οι πολύ φορμαρισμένοι Sinner και Djokovic μας έδωσαν τον καλύτερο αγώνα της εβδομάδας από τους τελικούς του Davis Cup στη Μάλαγα, με τον Sinner να παίρνει τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του ATP Finals, κερδίζοντας τον κάτοχο 24 Grand Slam τίτλων με 6-2, 2-6, 7-5.

Η Σερβία προηγήθηκε στον ημιτελικό με την Ιταλία, αφού ο Miomir Kecmanovic επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε του Lorenzo Musetti στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, με 6-7 (7), 6-2, 6-1.

Ακολούθησε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, το μεγαλύτερο του τουρνουά βάσει ονομάτων αλλά και επιπέδου, με τον Sinner να παίρνει αυτή τη φορά τη νίκη επί του Djokovic και να ισοφαρίζει τη σειρά σε 1-1. Θυμίζουμε πως αυτή ήταν η 3η φορά που συναντήθηκαν οι δυο τους στις 12 τελευταίες ημέρες, αφού είχαν παίξει 2 φορές στο ATP Finals, με τον Sinner να παίρνει τη νίκη στο round robin αλλά τον Djokovic να κερδίζει τον Ιταλό στον μεγάλο τελικό.

Οι δυο παίκτες έκαναν από ένα εξαιρετικό σετ, με τον Djokovic να μπαίνει κάπως πιο νωθρά στο γήπεδο και τον Sinner να κάνει ένα αψεγάδιαστο 1ο σετ, το οποίο και πήρε με 6-2.

Ο Djokovic απάντησε με το ίδιο νόμισμα, καθώς ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στο 2ο σετ, κατάφερε να κυριαρχήσει και να πάρει εκείνος διαφορά διπλού break, κλείνοντάς το και αυτό στα 8 games.

Έχοντας το momentum και τη φόρα από το 2ο σετ, ο Djokovic φαινόταν να πατάει καλύτερα και στο 3ο σετ, ο Sinner όμως δεν παρέδωσε τα όπλα και έδωσε πολύ μεγάλη μάχη.

Ο 22χρονος Ιταλός έσβησε ένα break point στο 2ο game για να ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ στο 10ο game ήρθε αντιμέτωπος με τριπλό break point και match point, στο 4-5, 0-40. Κατάφερε να μείνει όρθιος σ' αυτό το πολύ δύσκολο σημείο και με 5 συνεχόμενους πόντους να ισοφαρίσει σε 5-5.

Αυτό ήταν το σημείο που έκρινε το ματς, αφού στο αμέσως επόμενο game o Sinner έκανε το καθοριστικό break του 3ου σετ, αξιοποιώντας την πρώτη και μοναδική του ευκαιρία. Προηγήθηκε με 6-5 και έκλεισε το ματς στο σερβίς του, κάνοντας το 7-5 σε 2 ώρες και 32 λεπτά αγώνα.

Ο δεύτερος ημιτελικός, μεταξύ της Ιταλίας και της Σερβίας, θα κριθεί στο διπλό, όπου οι Djokovic και Kecmanovic θα αντιμετωπίσουν τους Sinner και Lorenzo Sonego. Θυμίζουμε πως η Σερβία διεκδικεί τον 1ο τίτλο της από το 2010 και η Ιταλία τον 1ο από το πολύ μακρινό 1976, ενώ και οι δυο διεκδικούν τον 2ο τίτλο τους συνολικά στο Davis Cup.

Στον τελικό της Κυριακής βρίσκεται ήδη η Αυστραλία, που κέρδισε χθες τη Φινλανδία με 2-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots