ATP
Ο Korda έβγαλε εκτός τον Medvedev! (vids)

 
Sebastian Korda
Sebastian Korda © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2023 - 10:51

O Sebastian Korda απέκλεισε τον Daniil Medvedev από το Shanghai Masters και πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Με μια πολύ καλή εμφάνιση, ο Korda επικράτησε του Medvedev με 7-6 (8), 6-2 και προκρίθηκε στους "16" του Shanghai Masters, πετυχαίνοντας παράλληλα την πρώτη Top 5 νίκη του.

Ο Korda κατόρθωσε να ανατρέψει το 4-6 και να σώσει 3 set points στο tie-break του 1ου σετ, το οποίο κέρδισε τελικά με 10-8, για να ανοίξει το δρόμο προς τη νίκη, αφού στο 2ο σετ κυριάρχησε, "έσπασε" 2 φορές τον Ρώσο και δεν απειλήθηκε στο δικό του σερβίς, για να φτάσει στην εντυπωσιακή νίκη σε 88 λεπτά αγώνα.

Στους "16" του Shanghai Masters, o 23χρονος Αμερικανός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Marton Fucsovics και Francisco Cerundolo.

Νωρίτερα, την πρόκριση για τον 4ο γύρο πήρε και ο Casper Ruud, ο οποίος κέρδισε εύκολα τον Christopher Eubanks με 6-4, 6-2 και θα περιμένει τον αγώνα του Dusan Lajovic με τον Fabian Marozsan.

Για τους αγώνες που εκκρεμούσαν από τον 2ο γύρο και έγιναν σήμερα εξαιτίας της βροχής χθες, ο Daniel Evans πέρασε τον Mikhail Kukushkin, που εγκατέλειψε ενώ ήταν πίσω με 6-2, 3-0, κι έτσι ο Βρετανός θα είναι ο αντίπαλος του Carlos Alcaraz στον 3ο γύρο αύριο.

Ο Grigor Dimitrov κέρδισε τον Aleksandar Vukic με 6-4, 6-3 και θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Karen Khachanov, που κέρδισε τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Beibit Zhukayev, με 7-6 (1), 4-6, 6-2.

O Lorenzo Sonego ολοκλήρωσε τη μεγάλη νίκη του και απέκλεισε το Νο.10 του ταμπλό, Frances Tiafoe, με 2-6, 6-2, 6-3, ενώ σπουδαία πρόκριση πήρε και ο JJ Wolf, που απέκλεισε τον Cameron Norrie με 6-3, 5-7, 7-6 (4).

Ο Andrey Rublev επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στον Quentin Halys, κερδίζοντάς τον με 6-4, 7-5. Τέλος, ο Ugo Humbert επικράτησε του Botic Van De Zandschulp με 6-4, 1-6, 6-2 και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 3ο γύρο αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots