ATP
Φιλιππούσης για Κύργιο: "Αν δεν δουλέψει σωστά, θα τελειώσει η καριέρα του"

 
Φιλιππούσης για Κύργιο: "Αν δεν δουλέψει σωστά, θα τελειώσει η καριέρα του"
© Simon Bruty / USTA
tn team Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 - 13:58

Ο Μαρκ Φιλιππούσης έκρουσε κώδωνα του κινδύνου στον Νικ Κύργιο και στον σοβαρό τραυματισμό που αντιμετώπισε στο πρώτο εξάμηνο της φετινής σεζόν, λέγοντας πως αν δεν δουλέψει σοβαρά στην αποκατάσταση κινδυνεύει ακόμα και με το να τελειώσει η καριέρα του!

Ο Κύργιος είχε υποβληθεί σε αρθροσκόπηση τον περασμένο Ιανουάριο, προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό στο γόνατο, που τον άφησε εκτός το πρώτο μισό της φετινής σεζόν.

Τελικά ο Ελληνοαυστραλός επέστρεψε στη δράση πριν από έναν μήνα περίπου για να ξεκινήσει τη σεζόν του στο γρασίδι, όμως έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι έκτοτε, στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, όπου ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Yibing Wu. Αργότερα απέσυρε τη συμμετοχή του από το Χάλε, καθώς χρειαζόταν περισσότερο χρόνο, αλλά πήγε στη Μαγιόρκα, όπου άρχισε να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον καρπό του. Έκανε εξετάσεις και τελικά αποδείχτηκε ότι είχε ρήξη συνδέσμου, με αποτέλεσμα να αποσύρει τη συμμετοχή του και από το Wimbledon.

"Δεν ήταν καν κοντά στο να βρεθεί σε αγωνιστική φόρμα και κατάλαβα αμέσως πως είχε πρόβλημα. Αν επιστρέφεις πολύ νωρίς και δεν έχει κάνει την απαραίτητη δουλειά με το γόνατο για να δυναμώσει αυτή την άρθρωση, τότε δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος για το πόσο καιρό θα μπορούμε να τον βλέπουμε ακόμα", είπε ο Φιλιππούσης, αναφερόμενος στο μικρό δείγμα της επιστροφής του Κύργιου που είδαμε αυτό το καλοκαίρι.

Στη συνέχεια, ο 46χρονος Ελληνοαυστραλός τεχνικός και πρώην πρωταθλητής, ο οποίος έχει δουλέψει με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τώρα δουλεύει με τη Μαρία Σάκκαρη, εξήγησε πως αν ο Κύργιος δεν δουλέψει αρκετό χρόνο στην αποκατάσταση και βιαστεί να επιστρέψει, όπως είδαμε να κάνει στην Στουτγκάρδη, θα έχει μεγαλύτερα προβλήματα.

"Πρέπει να δίνεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία για να επιστρέψεις. Αν είσαι μεγαλόσωμος και έχεις πρόβλημα με το γόνατο, καλύτερα να το αντιμετωπίσεις πριν επιστρέψεις, γιατί διαφορετικά απλώς θα το κάνεις χειρότερα, θα μείνεις έξω περισσότερο καιρό και ίσως τελειώσει και η καριέρα σου. Θα πρέπει να το φοβάται αυτό."

Αν μη τι άλλο ο Φιλιππούσης γνωρίζει καλά τις συνέπειες που μπορεί να έχει ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο, αφού είναι κάποιος που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τα γόνατά του: "Μετά από 6 επεμβάσεις στο γόνατο μπορώ να πω ότι έχω γίνει ειδικός. Είναι κάτι με το οποίο δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα, καθορίζει την κίνησή σου."

Κλείνοντας, ο Φιλιππούσης εξήγησε πως όσο ταλαντούχος και ικανός να είναι κάποιος στο τένις, δεν θα έχει τύχη στο κορυφαίο επίπεδο χωρίς καλά γόνατα.

"Είχα εκφράσει και πριν από χρόνια την ανησυχία μου, για το αν κάνει τη δουλειά που χρειάζεται σωματικά. Και αν έρθει ο πρώτος μεγάλος τραυματισμός, δεν λέω απαραίτητα πως θα τελειώσει την καριέρα του, αλλά μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο αν δεν κάνει τη δουλειά αποκατάστασης. Δεν με νοιάζει πόσο καλά χτυπήματα έχεις, αν δεν φτάνεις στην μπάλα και είσαι ενάμισι, δυο βήματα πιο αργός, θα είναι δύσκολα εκεί έξω απέναντι σε οποιονδήποτε παίκτη του Top 100, ακόμα και του Top 200."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots