ATP
1η νίκη στο χόρτο και για τον Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 - 20:53

O Daniil Medvedev ακολούθησε τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του Χάλε, πετυχαίνοντας και εκείνος την 1η του νίκη για φέτος στο χόρτο.

Ο Medvedev έκανε ένα καλό παιχνίδι και επικράτησε του Marcos Giron με 6-4, 6-3 στην πρεμιέρα του στο Terra Wortmann Open του Χάλε.

Ο Medvedev έγινε ο 1ος παίκτης που έφτασε τις 40 νίκες στη φετινή σεζόν, με το ρεκόρ του να γίνεται 40-7 νίκες.

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στην πρεμιέρα του στην Στουτγκάρδη την περασμένη εβδομάδα, όπου ηττήθηκε από τον Adrian Mannarino, το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης απέφυγε τις περιπέτειες σήμερα, για να φτάσει στην επικράτηση σε 71 λεπτά.

Στο 1ο σετ χρειάστηκε πάντως να σβήσει 2 break points, για να κρατήσει το σερβίς του σε όλες τις περιπτώσεις και αυτό να καταστήσει αρκετό το break που πέτυχε στο 5ο game, όταν πέρασε μπροστά με 3-2.

Στο 2ο σετ αντιμετώπισε επίσης break point, το πρώτο του σετ, αλλά το έσβησε και κράτησε το σερβίς του για το 3-3. Μετά απ' αυτό έκανε απανωτά break ο Ρώσος, που κέρδισε τα 4 τελευταία games του αγώνα και πήρε το σετ με 6-3.

Ο Medvedev είναι στο Νο.1 του ταμπλό του Χάλε και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Laslo Djere. Ο Σέρβος κέρδισε νωρίτερα τον Oscar Otte με 7-6 (3), 6-3.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκαν και οι Brandon Nakashima και Denis Shapovalov. O Nakashima κέρδισε τον Mikael Ymer με 4-6, 6-4, 7-5, ενώ ο Shapovalov απέκλεισε τον Lloyd Harris με 7-6 (1), 6-4 και θα περιμένει τον αγώνα του Alexander Zverev με τον Dominic Thiem για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Να σημειωθεί πως όποιος από τους Shapovalov, Zverev και Thiem προκριθεί στα προημιτελικά, είναι πολύ πιθανό να συναντήσει εκεί τον Τσιτσιπά, εφόσον βέβαια ο πρωταθλητής μας ξεπεράσει πρώτα το εμπόδιο του Nicolas Jarry στον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots