ATP
Κέρδισε τον πρώτο του αγώνα μετά από 2 χρόνια ο Raonic (vid)

 
Κέρδισε τον πρώτο του αγώνα μετά από 2 χρόνια ο Raonic (vid)
tn team Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 - 18:37

Στον πρώτο του αγώνα από το καλοκαίρι του 2021, ο Milos Raonic κέρδισε το Νο.39 του κόσμου, Miomir Kecmanovic, χωρίς μάλιστα να απωλέσει σετ.

Κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική ήταν η μεγάλη επιστροφή του Milos Raonic στα γήπεδα, με τον Καναδό να επιλέγει τις αγαπημένες του επιφάνειες με γρασίδι και να δικαιώνεται, κερδίζοντας στην πρεμιέρα του στο Libema Open τον Kecmanovic με 6-3, 6-4.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό για ένα μισάωρο περίπου, ώσπου ο Raonic να κερδίσει 5 games στη σειρά και να φτάσει από το 3-3 στο υπέρ του 6-3, 2-0. Έκτοτε, ο 32χρονος Καναδός δεν αντιμετώπισε κανένα break point και έφτασε στη νίκη έπειτα από 84 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 1η εμφάνιση του Raonic στο tour από τον Ιούλιο του 2021, όταν αγωνίστηκε στο 250άρι της Ατλάντας. Και τότε έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι, αφού οι τραυματισμοί του στην πραγματικότητα ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα. Η τελευταία περίοδος που έπαιζε στο tour ήταν μέχρι τον Μάρτιο του 2021, όταν έφτασε έως τον 4ο γύρο του Miami Open.

Αντιμετώπισε δύσκολους τραυματισμούς στο δεξί του πόδι και στην γάμπα του, με αποτέλεσμα να φτάσει τα 2 χρόνια απουσίας και να χάσει όλους τους βαθμούς του. Θυμίζουμε πως στο παρελθόν είχε φτάσει έως και το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο 's-Hertogenbosch της Ολλανδίας χρησιμοποίησε το protected ranking του και με το καλημέρα έβγαλε εκτός το Νο.5 του ταμπλό, εξασφαλίζοντας την επιστροφή του στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.  

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει είτε τον Αυστραλό Jordan Thompson, είτε τον Γάλλο qualifier Giovanni Mpetshi Perricard.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots