ATP
Με Gasquet θα κάνει πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς

 
Με Gasquet θα κάνει πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς
© Open Sud de France
tn team Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 - 18:30

Τον Richard Gasquet θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στην Στουτγκάρδη και στη σεζόν του γρασιδιού ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο πολύ έμπειρος Γάλλος τενίστας νίκησε σήμερα τον προερχόμενο από τα προκριματικά Christopher Eubanks με 7-6 (2), 6-4 και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του BOSS Open, όπου περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ως Νο.1 του ταμπλό.

Ο 37χρονος Gasquet, Νο.55 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν αντιμετώπισε κανένα break point στο 1ο σετ, το οποίο κατέκτησε στο tie-break με εμφατικό τρόπο. Στο 2ο σετ υπέστη break στο 1ο game, αλλά απάντησε στο αμέσως επόμενο, για να κάνει και 2ο break στο 10ο game, όπου "σφράγισε" τη νίκη του σε 1 ώρα και 39 λεπτά.

Για 1η φορά μετά από 5 χρόνια θα συναντηθούν Τσιτσιπάς και Gasquet. Είχαν παίξει 2 φορές στο παρελθόν και οι δυο το 2018, έχοντας από μια νίκη. Στην τελευταία τους συνάντηση πάντως, που ήταν στο γρασίδι και στα προημιτελικά του 's-Hertogenbosch, ο Γάλλος είχε πάρει τη νίκη έπειτα από δυο tie-break.

Σε άλλα παιχνίδια που έγιναν σήμερα στην Στουτγκάρδη για τον 1ο γύρο του BOSS Open, o Lorenzo Sonego απέκλεισε τον υπερασπιστή του τίτλου, Matteo Berrettini, με 6-1, 6-2.

Ένας άλλος Ιταλός, ο Lorenzo Musetti, κέρδισε τον qualifier Borna Gojo με 7-6 (4), 6-3, ενώ ο Jiri Lehecka απέκλεισε τον Marcos Giron με 4-6, 6-3, 6-4 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Frances Tiafoe.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots