ATP
Πέρασε και τον Khachanov και μπήκε 4άδα ο Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mutua Madrid Open
tennisnews team Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 - 19:08

Tα νικηφόρα σερί στην Ισπανία συνεχίζονται για τον Carlos Alcaraz, που ξεπέρασε και το δύσκολο εμπόδιο του Karen Khachanov στα δυο σετ, για να μπει στους "4" καλύτερους της Μαδρίτης.

Ο Alcaraz συνεχίζει να υπερασπίζεται τον τίτλο του στη Μαδρίτη, κάνοντας σήμερα ένα ακόμα βήμα και μάλιστα αρκετά σημαντικό.

Ξεπέρασε τον επικίνδυνο Khachanov χωρίς να χάσει σετ ο Ισπανός, που επικράτησε με 6-4, 7-5 και προκρίθηκε για 3η φορά φέτος σε ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης (σε ισάριθμες παρουσίες).

Παρά το γεγονός πως δεν κινδύνεψε άμεσα, δεν ήταν εύκολο ματς για τον Alcaraz, που κατόρθωσε πάντως να κάνει το πρώτο break του ματς στο 7ο game και να περάσει μπροστά με 4-3.

Στη συνέχεια έσβησε ένα break point, για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 5-3. Ο Khachanov χρειάστηκε να σβήσει set point για να κρατήσει και εκείνος το σερβίς του και να κάνει το 5-4 στο επόμενο game, με τον Ισπανό να ολοκληρώσει το σετ στο 10ο game, στο 3ο του set point συνολικά.

Στο 2ο σετ ο Khachanov έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 4-1, με τον Alcaraz να χρειάζεται μάλιστα να σβήσει 2 break points στο 6ο game, για να παραμείνει στο σετ και να μειώσει σε 4-2.

Ο Ρώσος προηγήθηκε μέχρι και με 5-2, κάπου εκεί όμως ξεκίνησε την αντεπίθεσή του ο Alcaraz, που με 2 συνεχόμενα break και 5 κερδισμένα games στη σειρά, ολοκλήρωσε τη νίκη του χωρίς να χρειαστεί να παίξει 3ο σετ, έπειτα από 1 ώρα και 50 λεπτά παιχνιδιού στο Manolo Santana Stadium.

Αυτή ήταν η 27η φετινή νίκη για τον Alcaraz σε 29 αναμετρήσεις (27-2). Ο εντυπωσιακός 20χρονος Ισπανός, ο οποίος αν υπερασπιστεί τον τίτλο του θα μειώσει τη διαφορά του από τον Novak Djokovic στους 5 βαθμούς και από εκεί και πέρα θα είναι πάρα πολύ πιθανό να τον προσπεράσει στη Ρώμη, μετράει επίσης 18 συνεχόμενες νίκες στην Ισπανία.

Στα ημιτελικά της Μαδρίτης, ο υπερασπιστής του τίτλου θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου αποψινού αγώνα, μεταξύ του Borna Coric και του Daniel Altmaier.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots