ATP
Djokovic: "Κάθε αγώνας εδώ σαν τελικός, δεν υπάρχει φαβορί"

 
Djokovic: "Κάθε αγώνας εδώ σαν τελικός, δεν υπάρχει φαβορί"
tn team Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 - 12:13

Ο Novak Djokovic μίλησε για τη νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά, τον ρόλο που έπαιξε το Wimbledon στο εξαιρετικό φινάλε που κάνει στη σεζόν και τον τίτλο του φαβορί του ATP Finals, τον οποίο δεν αποδέχεται.

"Ξεκίνησα πολύ καλά τον αγώνα, ήξερα πως θα είχε πολλά εύκολα service games, γιατί οι συνθήκες του γηπέδου είναι τέτοιες που το ευνοούν αυτό. Το μεγάλο υψόμετρο και η γρήγορη επιφάνεια κάνει πιο δύσκολες τις επιστροφές. Αν σερβίρεις καλά και παίξεις καλά τους πόντους στο σερβίς σου, παίρνεις πολλούς εύκολους πόντους. Έτσι έγινε και σήμερα", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου χθες το βράδυ, μετά τη νίκη του με 6-4, 7-6 (4) επί του Τσιτσιπά.

"Το ήξερα πως θα ήταν δύσκολο με παίκτες που έχουν καλό σερβίς, όπως και εκείνος, πως ίσως έχεις την ευκαιρία να κάνεις break μόνο στα πρώτα games, όπως κι έγινε. Μετά έκλεισα το ματς στο tie-break χάρη σε δυο καλά σερβίς. Στο tie-break κατάφερα να διαβάσω το σερβίς του όταν χρειάστηκε. Δεν υπάρχουν πολλά αρνητικά από το σημερινό ματς, το μόνο που μπορούσα να κάνω καλύτερα ήταν ίσως να έβαζα περισσότερες επιστροφές μέσα και να τον ανάγκαζα να παίξει μεγαλύτερα ράλι", πρόσθεσε ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων.

Ο Djokovic μίλησε για μια ακόμα φορά για το πως σ' αυτή την πολύ ιδιαίτερη χρονιά, ο τίτλος στο Wimbledon τον βοήθησε πάρα πολύ στο να είναι ο εαυτός του και να κυριαρχεί στην ουσία για μια ακόμα χρονιά, σχεδόν σε κάθε τουρνουά που αγωνίστηκε έκτοτε.

"Αυτή η σεζόν ξεκάθαρα ήταν διαφορετική από κάθε άλλη μου σεζόν στο tour. Ήρθα αντιμέτωπος με πολύ ασυνήθιστες συνθήκες, ειδικά τους δυο πρώτους μήνες της χρονιάς. Ήταν δύσκολο για μένα να βρω την ισορροπία και να παίξω το καλύτερό μου τένις με όλα όσα συνέβαιναν εκτός γηπέδων, ξέρετε, μετά την Αυστραλία. Αλλά στο τέλος της χωμάτινης σεζόν τα κατάφερα, έφτασα στο επίπεδο που ήθελα και το Wimbledon ήταν ένα πολύ σημαντικό τουρνουά για μένα, όπως πάντα στην καριέρα μου, έτσι και φέτος. Ήταν μεγάλη ανακούφιση που κέρδισα εκεί και συγχρόνως μου έδωσε μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια."

Στο δεύτερο μισό της χρονιάς, από το Wimbledon κι έπειτα, ο Djokovic έχει μόνο 2 ήττες και η μια ήταν στο Laver Cup, από τον Felix Auger-Aliassime. Η άλλη ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, στο τελικό του παρισινού Masters, από τον Holger Rune.

"Σε όλα τα τουρνουά που έπαιξα μετά από το Wimbledon, έπαιξα σε υψηλό επίπεδο. Κέρδισα τα 2 από τα 3 και έπαιξα στον τελικό του 3ου, που ήταν το Bercy την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης ξεκίνησα και σ' αυτό το τουρνουά καλά. Γενικά μου αρέσει να παίζω στα indoors, έχω εκπληκτικά αποτελέσματα στην καριέρα μου σ' αυτά τα γήπεδα."

Για το αν θεωρεί πως είναι φαβορί στο Τορίνο, ο Djokovic είπε: "Όλοι οι παίκτες έχουν πει πως κάθε αγώνας είναι και ένας τελικός εδώ, οπότε δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός από την αρχή ως το τέλος. Σήμερα ήμουν."

Για το αν υπάρχει κάτι νεότερο ενόψει της επιστροφής του στην Αυστραλία: "Δεν είναι τίποτα επίσημο ακόμα, περιμένουμε. Οι δικηγόροι μου είναι σε επαφή με την αυστραλιανή κυβέρνηση, μόνο αυτό μπορώ να πω για την ώρα."

Ο Djokovic διεκδικεί αυτή την εβδομάδα τον 6ο τίτλο του στο ATP Finals και την ισοφάριση του ρεκόρ του Roger Federer: "Το να γράφεις ιστορία σ' αυτό το άθλημα πάντα ήταν κάτι που μου έδινε επιπλέον κίνητρο. Μπορεί να μην με επηρεάζει απαραίτητα, με την έννοια πως έτσι κι αλλιώς είμαι πολύ έμπειρος και ξέρω τι πρέπει να κάνω για να προετοιμαστώ για την επόμενη πρόκληση και τον επόμενο αντίπαλο, αλλά φυσικά γνωρίζω τη δυνατότητα που έχω να γράψω ιστορία. Είναι τεράστια τιμή και προνόμιο να βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση. Οπότε μου δίνει έμπνευση και κίνητρο για να παίξω ακόμα καλύτερο τένις."

Ο Djokovic θα αντιμετωπίσει αύριο τον Andrey Rublev και με νίκη μπορεί να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα ημιτελικά του ATP Finals, για 11η φορά στην καριέρα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots