ATP
Ασταμάτητος Auger-Aliassime, κέρδισε ξανά τον Alcaraz! (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Swiss Indoors
tn team Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 - 17:13

O Felix Auger-Aliassime δείχνει πραγματικά ασταμάτητος, κερδίζοντας για 2η φορά τον Carlos Alcaraz μέσα στον τελευταίο 1,5 μήνα και φτάνοντας τις 12 συνεχόμενες νίκες στα ευρωπαϊκά indoor τουρνουά.

Μετά τις κατακτήσεις των τίτλων στη Φλωρεντία και στην Αμβέρσα, ο Felix Auger-Aliassime βαδίζει χωρίς κανένα πρόβλημα προς τον 3ο διαδοχικό τίτλο του, αλλά και 4ο φετινό (και καριέρας), παίρνοντας εύκολα και με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για τον τελικό της Βασιλείας.

Μένοντας μόλις 81 λεπτά στο court, ο 22χρονος Καναδός επιβλήθηκε του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Carlos Alcaraz, με 6-3, 6-2, για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Swiss Indoors.

Κέρδισε μάλιστα τον Alcaraz για 2η φορά μέσα σε 1,5 μήνα, αφού τον είχε κερδίσει και τον Σεπτέμβριο για το Davis Cup, στα 3 σετ τότε, στον πρώτο αγώνα του Ισπανού ως Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Σήμερα το έργο του Felix ήταν ακόμα ευκολότερο, με τον πολύ φορμαρισμένο Καναδό τενίστα να μην αντιμετωπίζει κανένα break point στο 1ο σετ και να κάνει το μοναδικό break στο 8ο game, για το 5-3. Κέρδισε τους 12 από τους 13 τελευταίους πόντους στο σετ ο 22χρονος, για ένα πολύ εντυπωσιακό κλείσιμο για το 6-3.

Στο 2ο σετ πήρε ακόμα νωρίτερα το break για το 3-1, ενώ στο 7ο game έκανε και δεύτερο break για να εξασφαλίσει μια διαφορά ασφαλείας, στο 5-2. Μόνο τότε, δηλαδή όταν ήταν πίσω με σετ και double break, o Alcaraz κατάφερε να φτάσει σε ένα break point, o Felix όμως του αρνήθηκε να έχει την παραμικρή ελπίδα και αφού το έσβησε, υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 6-2 και το "σφράγισμα" της νίκης, σε 1 ώρα και 21 λεπτά.

Τις 12 διαδοχικές νίκες στο tour και τις 52 συνολικά στη χρονιά έφτασε ο Auger-Aliassime (52-24), ο οποίος θα περιμένει τον αγώνα του Holger Rune με τον Roberto Bautista Agut, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Βασιλείας.

Θα είναι ο 13ος τελικός στην καριέρα του (3-9 σε τελικούς) και ο 5ος στη φετινή χρονιά (3-1).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots