ATP
Απέκλεισε και τον Ruud ο τρομερός Shelton (vids)

 
Ben Shelton
Ben Shelton © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 - 23:20

O 19χρονος Ben Shelton, που αποτελεί δημιούργημα του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, κέρδισε και τον Casper Ruud μετά από μεγάλη εμφάνιση, πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του και προκρίθηκε στους "16" του Σινσινάτι, στο ντεμπούτο του σε ένα Masters.

Το ονειρικό ντεμπούτο σε Masters 1000 διοργάνωση συνεχίζεται για τον 19χρονο Ben Shelton, που μετά τη νίκη του επί του Lorenzo Sonego στον 1ο γύρο, έβγαλε εκτός Western & Southern Open και τον Casper Ruud, Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, τον οποίο μάλιστα κέρδισε καθαρά, με 6-3, 6-3.

Ο νεαρός Αμερικανός τενίστας ήταν αισθητά καλύτερος από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, την οποία άνοιξε με ένα break για το 3-0. Δεν κινδύνεψε ούτε σε ένα service game του με break point σε ολόκληρο το παιχνίδι κι έτσι αυτό το break στάθηκε αρκετό για να τον φέρει στην κατάκτηση του σετ στο 6-3.

Στο 2ο σετ ο 19χρονος "έσπασε" άλλες 2 φορές το σερβίς του Νορβηγού, στο 1ο (1-0) και στο 9ο game (6-3), για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, που ολοκληρώθηκε σε 68 μόλις λεπτά.

Ήταν προφανώς η πρώτη Top 10 και Top 5 νίκη για τον Shelton, που σε 4 tour-level αναμετρήσεις μετράει 3 νίκες! Στον 3ο γύρο του Σινσινάτι θα αντιμετωπίσει τον Cameron Norrie, που νωρίτερα κέρδισε τον Andy Murray με 2-1 σετ.

Εκτός συνέχειας στο Σινσινάτι έμεινε και ο φιναλίστ του Μόντρεαλ, Hubert Hurkacz, που ηττήθηκε από τον John Isner με 7-6 (5), 6-7 (5), 6-2.

Στους 18 άσους σταμάτησε σήμερα ο Αμερικανός "γίγαντας", ο οποίος προστάτευσε το σερβίς του και δεν υπέστη κανένα break. Στα πρώτα δυο σετ οι δυο παίκτες μοιράστηκαν από ένα με τα tie-break, στο 3ο σετ όμως ο 36χρονος Isner "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Πολωνού και έφτασε μέχρι αυτό το 6-2.

Στον 3ο γύρο ο Isner θα αντιμετωπίσει έναν Αμερικανό, είτε τον Frances Tiafoe, είτε τον Sebastian Korda.

Tην πρόκριση για τη 16άδα εξασφάλισε και ο Jannik Sinner, που είχε φέρει τα πράγματα εκεί που ήθελε στην αναμέτρησή του με τον Miomir Kecmanovic, έχοντας το προβάδισμα με 7-5, 3-1, όταν ο Σέρβος εγκατέλειψε λόγω ενός προβλήματος με τραυματισμό. Στον 3ο γύρο ο Sinner θα αντιμετωπίσει τον Felix Auger-Aliassime, που νωρίτερα κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ τον Alex De Minaur.

Τέλος, ο Denis Shapovalov πραγματοποίησε μια σπουδαία ανατροπή απέναντι στον Tommy Paul, από τον οποίο έχανε με 6-3, 4-1 (double break), αλλά κατάφερε να τον κερδίσει με 3-6, 6-4, 6-3 και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Daniil Medvedev στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots