ATP
Djokovic: "Συνεχώς κυνηγούσα το σκορ - εξαντλημένος στο 3ο σετ"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 - 22:41

Ο Novak Djokovic συνεχάρη τον Alejandro Davidovich Fokina για τη νίκη του στο Monte-Carlo, είπε πως δεν ένιωσε ποτέ να έχει κάποιον έλεγχο στον αγώνα, ενώ τον ανησύχησε η κατάστασή του στο 3ο σετ, όπου ένιωθε τελείως εξαντλημένος.

"Θα ήθελα να συγχαρώ τον Alejandro. Ήταν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο. Κατάφερε να βρει καλύτερο ρυθμό στα πρώτα δυο σετ. Εγώ κρατιόμουν από τα σκοινιά σε όλο τον αγώνα. Συνεχώς κυνηγούσα το σκορ", είπε ο Djokovic, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ήττα του από τον Davidovich Fokina στο Monte-Carlo.

Παρότι έχανε με 3-6, 0-6 και με 4-5 στο 2ο σετ, ο Djokovic κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να το στείλει σε 3ο σετ, όπου φαινόταν να μην είχε τις ίδιες δυνάμεις και να μην μπορεί να κρατήσει το ίδιο επίπεδο με τον αντίπαλό του.

"Δεν σταμάτησα να πιστεύω ότι μπορούσα να επιστρέψω στον αγώνα και έμεινα στο ματς παρότι πολλά πράγματα ήταν εναντίον μου όπως ένιωθα στο court. Αγωνιστικά ήμουν σίγουρα μακριά από το καλύτερό μου επίπεδο. Οπότε σ' αυτές τις συνθήκες πάντα πρέπει να δουλεύεις πολύ πιο σκληρά απ' ότι θα γινόταν φυσιολογικά. Αλλά έπαιζα και με έναν σπεσιαλίστα στο χώμα, που είχε έναν αγώνα δυο μέρες πριν. Περίμενα έναν δυνατό αγώνα και όντως έτσι έγινε. Δυστυχώς υστερούσα στο τέλος, οπότε η εβδομάδα μου τελειώνει εδώ."

Ο Djokovic έχει από το 2015 να φτάσει μακρύτερα από τα προημιτελικά, τη χρονιά δηλαδή που κατέκτησε και τον τελευταίο του τίτλο στο Monte-Carlo. Ο πρόωρος αποκλεισμός του, δεδομένων και των συνθηκών φέτος, δεν ήταν έκπληξη για εκείνον.

"Ήξερα πριν λίγες μέρες όταν σας μιλούσα ξανά, πως θα χρειαζόταν χρόνος για να νιώσω το καλύτερό μου παιχνίδι στο χώμα. Αυτό συμβαίνει πάντα. Ποτέ δεν έπαιζα καλά στα πρώτα μου τουρνουά στο χώμα. Αλλά είναι εντάξει. Προφανώς είναι αυτό που είναι, πρέπει να αποδεχτώ αυτή την ήττα και να συνεχίσω τη δουλειά."

Αυτό που ανησυχεί το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι το πως ένιωσε στο 3ο σετ, όπου κέρδισε μόλις το 45% των πόντων του από τη γραμμή του σερβίς και υπέστη 3 φορές break.

"Δεν μου άρεσε το πως ένιωθα σωματικά στο 3ο σετ. Ήμουν τελείως εξαντλημένος. Δεν μπορούσα να μείνω εκεί μαζί του. Αν δεν μπορείς να μείνεις στα ράλι, αν δεν νιώθεις καλά τα πόδια σου στο χώμα, τότε είναι αδύνατο να κερδίσεις. Θα συζητήσω με την ομάδα μου τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό και θα επιστρέψω. Ελπίζω η επόμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι να είναι καλύτερη."

Ο 34χρονος Σέρβος θα επιστρέψει στη δράση την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα αγωνιστεί στο Βελιγράδι, σε ένα ιδιαίτερο τουρνουά γι' αυτόν, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του στη Σερβία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots