ATP
O Davidovich Fokina απέκλεισε τον "σκουριασμένο" Nole (vids)

 
Alejandro Davidovich Fokina
Alejandro Davidovich Fokina © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 - 19:30

O Novak Djokovic ήταν δικαιολογημένα "σκουριασμένος" στον πρώτο του αγώνα για φέτος στο χώμα και μόλις δεύτερο τουρνουά του για το 2022, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον πολύ μαχητικό Alejandro Davidovich Fokina, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες αναμέτρησης.

Αν και έδειξε δείγματα του καλού του εαυτού, ο Novak Djokovic σε γενικές γραμμές δεν ήταν όπως τον έχουμε συνηθίσει και ένας εκπληκτικός και πολύ μαχητικός Alejandro Davidovich Fokina αξιοποίησε την ευκαιρία, για να "πετάξει εκτός" τουρνουά το Νο.1 του ταμπλό, με 6-3, 6-7 (5), 6-1.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του 22χρονου Ισπανού, μόλις 2η απέναντι σε Top 10 παίκτη και φυσικά πρώτη απέναντι σε Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Και η άλλη Top 10 νίκη του πάντως ήταν στο Monte-Carlo Masters και μάλιστα στον 2ο γύρο, απέναντι στον Matteo Berrettini το 2021.

Αυτή τη χρονιά ο Davidovich Fokina αποτέλεσε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον "σκουριασμένο" Djokovic, που έδωσε μόλις τον 4ο αγώνα του στη φετινή σεζόν, αφού αυτό είναι το δεύτερο τουρνουά του μετά από το Ντουμπάι πριν 2 μήνες, όπου είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά από τον Jiri Vesely.

Ο πρωταθλητής του Roland Garros ξεπέρασε τα 50 αβίαστα λάθη και αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα, ειδικά από τη γραμμή του σερβίς, αφού υπέστη συνολικά 9 break, ενώ αντιμετώπισε σε όλο το παιχνίδι 20 break points!

Στο 1ο σετ ο Davidovich Fokina είχε προηγηθεί με διπλό break στο 4-1 και ο Djokovic κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε 4-3, πριν ο Ισπανός κάνει νέο break στο 9ο game και κατακτήσει το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ ο Davidovich Fokina κατάφερε να σβήσει ένα break point στο 1ο game, στη συνέχεια να κάνει το break και στο 3ο game να σβήσει 5 νέα break points του Σέρβου, για να προηγηθεί με 3-0.

Ο Nole ωστόσο έδειξε θετικά δείγματα, καθώς πάλεψε και κατάφερε να μειώσει αρχικά σε 3-2 και αργότερα να ισοφαρίσει και σε 4-4. Ο Ισπανός απάντησε με νέο break και είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη στο 10ο game του 2ου σετ, όμως ο Djokovic δεν είχε πει ούτε τότε την τελευταία του κουβέντα, ισοφαρίζοντας ξανά με break back για το 5-5.

Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο Nole ανέτρεψε το 2-4, για να κερδίσει τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους του tie-break και να επιβληθεί με 7-5, στέλνοντας το ματς σε 3ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο ήταν φανερό ότι ο Djokovic υστερούσε και σε δυνάμεις, με τον αγώνα αυτόν να είναι με διαφορά ο πιο απαιτητικός που έχει δώσει φέτος. Ο Davidovich Fokina πήρε το γρήγορο break για το 2-0 και είχε 3 χαμένα break points για να κάνει και το 3-0.

Ο Djokovic κρατήθηκε στο σετ μειώνοντας σε 2-1, ενώ είχε και ένα break point για το 2-2 στη συνέχεια, όμως ο Ισπανός το έσβησε και κράτησε το σερβίς του για το 3-1. Κάπου εκεί ήταν σαν να εκμηδενίστηκαν και οι όποιες ελπίδες είχε ο Djokovic, καθώς ο Davidovich Fokina έκανε νέο break και με love service game έφτασε το προβάδισμά του στο 5-1, για να "σφραγίσει" τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του με ακόμα ένα break για το 6-1 στο 2ο match point του, έπειτα από 2 ώρες και 54 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Ο Davidovich Fokina θα περιμένει την αυριανή αναμέτρηση του φορμαρισμένου David Goffin με τον Daniel Evans, για να μάθει τον αντίπαλό του στον 3ο γύρο του Monte-Carlo Masters.

Όσο για τον Djokovic, ο Σέρβος θα διατηρηθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης καθώς δεν είχε να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς στο Monte-Carlo, ενώ θα κάνει μια νέα προσπάθεια για να βρει τη φόρμα του την ερχόμενη εβδομάδα, την οποία θα παίξει στο 250άρι του Βελιγραδίου, στις δικές του εγκαταστάσεις του Novak Tennis Center.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots