ATP
Έτσι θα ανεβεί στο Νο.1 ο Medvedev

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Abierto Mexicano
tn team Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 - 18:03

O Daniil Medvedev πλησίασε σήμερα τον Novak Djokovic στους 440 βαθμούς και μπορεί να τον ρίξει από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα. Δείτε τι θα χρειαστεί να κάνει.

Αμφότεροι Medvedev και Djokovic αναμένεται να επιστρέψουν στη δράση αυτή την εβδομάδα, με τον πρώτο να κρατάει την τύχη στα χέρια του, όσον αφορά την άνοδό του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 25χρονος Ρώσος, που πλησίασε τον Djokovic στους 440 βαθμούς μετά από την αφαίρεση των βαθμών του περσινού Australian Open, δεν έχει κανέναν βαθμό να υπερασπιστεί αυτή την εβδομάδα, σε αντίθεση με τον Σέρβο, που έχει να υπερασπιστεί 500 βαθμούς.

Συνεπώς, αν ο Medvedev κατακτήσει αυτή την εβδομάδα τον τίτλο στο Ακαπούλκο, θα περάσει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης ακόμα και αν ο Djokovic αναδειχθεί πρωταθλητής στο Ντουμπάι, που είναι και αυτό 500άρι τουρνουά.

Αναλυτικά, υπάρχουν 6 σενάρια που θα φέρουν τον Medvedev στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης την επόμενη εβδομάδα:

-Να κερδίσει τον τίτλο στο Ακαπούλκο

-Να φτάσει στον τελικό και να μην κερδίσει τίτλο ο Djokovic

-Να φτάσει στα ημιτελικά και να μην φτάσει στον τελικό ο Djokovic

-Να φτάσει στα προημιτελικά και να μην φτάσει στα ημιτελικά ο Djokovic

-Να φτάσει στον 2ο γύρο και να μην φτάσει στα ημιτελικά ο Djokovic

-Να μην φτάσει στα προημιτελικά ο Djokovic (ακόμα και αν ο Medvedev χάσει στον 1ο γύρο θα περάσει στο Νο.1)

Αν γίνει όντως η αλλαγή της σκυτάλης στις 28 Φεβρουαρίου, θα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την ιστορία, παρότι λίγο πολύ αναμενόμενο. Θα είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα ρίξει τον Djokovic από το Νο.1 μετά από 79 διαδοχικές εβδομάδες, ενώ θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί παίκτης εκτός των Big 4 στο Νο.1 μετά από 18 χρόνια, αφού ο τελευταίος που τα είχε καταφέρει ήταν ο Andy Roddick, που έπεσε από το Νο.1 τη 2η Φεβρουαρίου 2004 από τον Roger Federer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots