ATP
Αήττητος στο round robin o Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil / ATP
tn team Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 - 0:48

Μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη, ο Daniil Medvedev έκαμψε την αντίσταση του Jannik Sinner στο tie-break του 3ου σετ και ολοκλήρωσε χωρίς ήττα τις υποχρεώσεις του για το round robin του ATP Finals.

O Medvedev, ο οποίος υπερασπίζεται τον τίτλο του στο ATP Finals, κέρδισε τον Sinner με 6-0, 6-7 (5), 7-6 (8) μετά από 2,5 ώρες μάχης στο Centre Court του Pala Alpitour στο Τορίνο, για να κάνει το 3 στα 3 μέχρι στιγμής στο τουρνουά.

Αν και άνοιξε τον αγώνα με ένα πολυ επιβλητικό σετ και ένα bagel, o Medvedev χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά για να κερδίσει τον 20χρονο Ιταλό, που είχε τη στήριξη του κόσμου και έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή του περσινού πρωταθλητή.

Στο 2ο σετ, αν και απώλεσε προβάδισμα με break και από το 3-1 ισοφαρίστηκε σε 3-3, ο Sinner κατάφερε να κερδίσει το tie-break με 7-5 και να στείλει τη μάχη σε 3ο σετ. Και εκεί προηγήθηκε με break, με 4-2 συγκεκριμένα, αλλά ο Medvedev κατάφερε να απαντήσει και να ισοφαρίσει σε 4-4.

Και αυτό το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, με τον Medvedev να χάνει ένα προβάδισμα με 5-3 και τον Sinner, που κέρδισε 3 πόντους στη σειρά, να φτάνει πρώτος στο match point. O Medvedev έσβησε 2 match points με το σερβίς του και στο 2ο δικό του match point κατάφερε να "σφραγίσει" τη νίκη με 10-8 στο tie-break, έπειτα από 2 ώρες και 29 λεπτά αγώνα.

Ο Medvedev, ο οποίος είχε εξασφαλισμένη έτσι κι αλλιώς την 1η θέση, βγήκε αήττητος από τον "κόκκινο" όμιλο και θα περιμένει την αυριανή μέρα για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά, έχοντας μια μέρα ρεπό.

Θυμίζουμε πως στον "πράσινο" όμιλο την 1η θέση έχει πάρει ήδη ο Novak Djokovic, που θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Alexander Zverev. Τη 2η θέση και τον ημιτελικό ενάντια στον Medvedev θα διεκδικήσουν οι Andrey Rublev και Casper Ruud, που θα βρεθούν αντιμέτωποι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots