ATP
Στο Top 100 o Alcaraz, στο Top 80 o Musetti

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 - 12:40

Την πρώτη του είσοδο στο Top 100 πραγματοποίησε ο 18χρονος Carlos Alcaraz, ενώ το career high του βελτίωσε και ο 19χρονος Lorenzo Musetti, που μπήκε στο Top 80. Σταθερά στο Νο.5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο Νο.16 ανέβηκε ο Casper Ruud.  

Μετά και την κατάκτηση του σημαντικότερου τίτλου του, του Challenger του Oeiras στην Πορτογαλία, ο Carlos Alcaraz, ο οποίος έκλεισε τα 18 λιγότερο από ένα μήνα πριν, ανέβηκε σήμερα στο Νο.94 του κόσμου, αφήνοντας πίσω του 20 θέσεις.

O ταλαντούχος Ισπανός τενίστας, έγινε ο 5ος νεότερος παίκτης που μπαίνει στο Top 100 από το 2000, μετά από τους Rafael Nadal (16 ετών), Richard Gasquet (17), Borna Coric (17) και Juan Martin Del Potro (18).

Ένας άλλος πολύ νέος και ταλαντούχος τενίστας, ο Lorenzo Musetti, κέρδισε 12 θέσεις μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά της Λυών και ανέβηκε στο Νο.76 του κόσμου. Είναι νέο career high και η πρώτη είσοδος στο Top 80 για τον Ιταλό, που πριν από 2,5 μήνες έγινε 19.

Δεν υπήρξαν αλλαγές στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Novak Djokovic να είναι πάντα πρώτος και τον Daniil Medvedev να μένει στη δεύτερη θέση, σε απόσταση ασφαλείας για τον Σέρβο. Στο Νο.3 είναι ο Rafael Nadal και στο Νο.4 ο Dominic Thiem.

O Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει για μια ακόμα εβδομάδα, τη 12η συνεχόμενη, στο Νο.5 του κόσμου. Τον ακολουθεί στο Νο.6 ο Alexander Zverev και στο Νο.7 ο Andrey Rublev. Στο Νο.8 είναι ο Roger Federer, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Matteo Berrettini (No.9) και Diego Schwartzman (No.10).

Μια θέση κέρδισε ο φιναλίστ της Γενεύης Denis Shapovalov, που βρίσκεται στο Νο.14, ενώ ο πρωταθλητής της Γενεύης, Casper Ruud, κέρδισε 5 θέσεις και ισοφάρισε το ρεκόρ του, στο Νο.16 του κόσμου. Τέλος, ο φιναλίστ της Λυών, Cameron Norrie, κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.45, που είναι 4 θέσεις χαμηλότερα από το career high του.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots