ATP
Κατέκτησε το Oeiras και μπαίνει Top 100 o Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Sara Falcao
tn team Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 - 10:14

Τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του και 4ο σε Challenger κατέκτησε ο Carlos Alcaraz, ο οποίος λίγο μετά τα 18α γενέθλιά του θα πραγματοποιήσει την πρώτη του είσοδο στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Carlos Alcaraz κέρδισε τον Facundo Bagnis με 6-4, 6-4 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Open de Oeiras III της Πορτογαλίας, ένα 125άρι τουρνουά, της δυνατότερης κατηγορίας του Challenger Tour.

Νωρίτερα στην εβδομάδα, ο ταλαντούχος Ισπανός είχε κερδίσει επίσης τον Yasutaka Uchiyama με 6-0, 6-3, τον Brandon Nakashima με 3-6, 6-4, 6-4, τον Gastao Elias με 7-5, 6-4 και τον Taro Daniel με 6-2, 5-7, 6-2.

Έχει κερδίσει και τους 4 τίτλους του στο Challenger Tour από τον Αύγουστο του 2020 έως σήμερα. Πριν το Oeiras, είχε κερδίσει έναν τίτλο στο Τρίστε της Ιταλίας τον Αύγουστο, στη Βαρκελώνη και στο Αλικάντε της Ισπανίας τον Οκτώβριο.

Μόλις 7 παίκτες στην ιστορία της ΑΤΡ έχουν κερδίσει 4 ή περισσότερους τίτλους Challenger στα 18 τους: οι Richard Gasquet (7), Tomas Berdych (5), Felix Auger-Aliassime (4), Hyeon Chung (4), Mario Ancic (4) και Guillermo Coria (4).

"Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου εδώ. Είναι ένας ξεχωριστός τίτλος για μένα, η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Έπρεπε να παίξω σε πολύ υψηλό επίπεδο όλη την εβδομάδα, ήταν ένα δυνατό τουρνουά με πολύ καλούς παίκτες. Ήταν η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει του Roland Garros", δήλωσε ο Alcaraz.

Ο 18χρονος Ισπανός θα παίξει την ερχόμενη εβδομάδα στα προκριματικά του Roland Garros, διεκδικώντας με αξιώσεις ένα εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό. Πέρσι είχε παίξει επίσης στα προκριματικά του Roland Garros, αλλά είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο.

Επίσης τη Δευτέρα θα κερδίσει 20 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και από το Νο.114 θα βρεθεί στο Νο.94, πραγματοποιώντας την πρώτη του είσοδο στο Top 100. Όλα αυτά 18 μέρες μετά τα 18α γενέθλια του νεαρού Ισπανού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots