ATP
Επέστρεψε στον "θρόνο" του ο Zverev (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Mutua Madrid Open
tn team Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 - 22:26

3 χρόνια μετά από τον πρώτο του τίτλο στη Μαδρίτη, ο Alexander Zverev επέστρεψε στον "θρόνο" του και κατέκτησε τον 4ο τίτλο του σε Masters 1000, κερδίζοντας μετά από έναν ωραίο τελικό τον Matteo Berrettini.

Ο Zverev παραλίγο να "κλέψει" μέσα από τα χέρια του Berrettini το 1ο σετ, αλλά δεν το έκανε και τελικά χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά στον τελικό της Μαδρίτης, όμως κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και να επικρατήσει του Ιταλού με 6-7 (8), 6-4, 6-3, για να κερδίσει ξανά το τρόπαιο στο Mutua Madrid Open.

Ήταν ο 2ος τίτλος του Zverev στα 3 τελευταία τουρνουά της Μαδρίτης, αφού το 2020 το τουρνουά δεν είχε διεξαχθεί εξαιτίας της πανδημίας. Ο 24χρονος Γερμανός κατέκτησε τον 4ο τίτλο του σε Masters (4-4 σε τελικούς), μετά από τη Ρώμη και τον Καναδά το 2017 και τη Μαδρίτη το 2018.

Το Madrid Open πάντως αποτελεί δίχως αμφιβολία το πιο επιτυχημένο μεγάλο τουρνουά στην καριέρα του Zverev, που το παιχνίδι του δεν θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα στις συνθήκες του ισπανικού 1000αριού.

Μόνο το τελευταίο τριήμερο, ο "Sascha" κατάφερε να κερδίσει τρεις Top 10 παίκτες στη σειρά, τους Rafael Nadal, Dominic Thiem και Berrettini, ενώ όλη την εβδομάδα έχασε μόνο ένα σετ, σήμερα στον τελικό.

Ο Zverev λίγο έλειψε να κερδίσει και αυτό το σετ, παρότι δικαιωματικά κατέληξε στον Berrettini. Ο Ιταλός λίγο έλειψε να "αυτοκτονήσει", αφού πρώτα το break που έκανε για το 4-3 πήγε στράφι, με τον Zverev να απαντάει αμέσως και να ισοφαρίζει σε 4-4.

Αργότερα, στο tie-break, o Berrettini έχασε ένα προβάδισμα με 5-0 και έχασε διπλό set point από το 6-4. Ο Zverev προηγήθηκε με 6-7 και είχε δικό του set point, αλλά ο Berrettini κατάφερε να μην χάσει την ψυχραιμία του και τελικά να πάρει αυτό το σετ, στην 4η ευκαιρία του συνολικά, με 10-8 στο tie-break. 

Ο Zverev ήταν υπομονετικός, αισθητά ο καλύτερος παίκτης στα δυο επόμενα σετ και φάνηκε να έχει και περισσότερες δυνάμεις στα τελευταία λεπτά, για να γυρίσει αυτό τον τελικό και να κερδίσει το τρόπαιο.

Στο 2ο σετ δεν απειλήθηκε με break point o Γερμανός, που είχε μια ευκαιρία στο 7ο game και τελικά έκανε το break στο 9ο game, για να περάσει για 1η φορά μπροστά με 5-4 και να κλείσει το σετ στο σερβίς του για το 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ ο Berrettini είχε το πρώτο break point στο 4ο game, αλλά ο Zverev ισοφάρισε σε 2-2 και στο αμέσως επόμενο game έκανε το break για το 3-2. Το σερβίς του Zverev δεν απειλήθηκε ξανά και στο 9ο game Γερμανός έκανε νέο break, για να "σφραγίσει" τη μεγάλη ανατροπή και τη σπουδαία νίκη του, 2 ώρες και 41 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς του τελικού. 

Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος καριέρας για τον Zverev (15-9 σε τελικούς), 4ος σε Masters διοργάνωση και 2ος φετινός, μετά από το 500άρι του Ακαπούλκο πριν από 2 μήνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots