ATP
Ανατροπή για Medvedev, νέα Top 10 νίκη ο Karatsev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Alvaro Diaz/Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 - 14:30

Ο Daniil Medvedev τα βρήκε σκούρα στην αρχή απέναντι στον Alejandro Davidovich Fokina, όμως ανέβασε το επίπεδό του και κατάφερε να "γυρίσει" το ματς, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί 6 ηττών στο χώμα! Την 4η φετινή του Top 10 νίκη πανηγύρισε ο τρομερός φέτος Aslan Karatsev.

Στην πρώτη του αναμέτρηση για φέτος στο χώμα, ο Daniil Medvedev δυσκολεύτηκε αρκετά στην αρχή απέναντι στον Alejandro Davidovich Fokina, όμως όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε έδαφος και τελικά κέρδισε τον νεαρό Ισπανό με 4-6, 6-4, 6-2, δείχνοντας πως μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα και στο χώμα.

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Medvedev στη Μαδρίτη, όπου είχε 2 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ έβαλε και τέλος με το σημερινό αποτέλεσμα σε ένα αρνητικό σερί 6 διαδοχικών ηττών στις κόκκινες επιφάνειες.

Επίσης έπιασε και τον πρώτο του στόχο, που ήταν μόνο να κερδίσει τουλάχιστον έναν αγώνα, κάτι που ήξερε ότι δεν θα ήταν εύκολο, αφού ο Davidovich Fokina έχει παίξει ήδη πολλούς αγώνες στο χώμα φέτος, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ακόμα έναν δύσκολο αγώνα θα έχει στον 3ο γύρο ο 25χρονος Ρώσος, Νο.2 στο ταμπλό, που θα αντιμετωπίσει τον Χιλιανό Cristian Garin. Νωρίτερα, ο Garin κέρδισε τον Dominik Koepfer με 6-3, 6-4.

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε και ο Alsan Karatsev, που λίγο πριν κέρδισε τον Diego Schwartzman με 2-6, 6-4, 6-1. Ο 27χρονος Ρώσος, που διανύει με πολύ μεγάλη διαφορά την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, ήταν πίσω με break στο 2-6, 1-2 του 2ου σετ, αλλά κέρδισε τα 11 από τα 14 επόμενα games!

Αυτή ήταν η 4η νίκη του απέναντι σε Top 10 παίκτη, έχοντας πετύχει και τις άλλες 3 φέτος, μια απέναντι στον ίδιο παίκτη, τον Schwartzman, στον 3ο γύρο του Australian Open. Συνολικά έφτασε τις 22 tour-level νίκες στην καριέρα του ο Karatsev, έχοντας πετύχει τις 19 από αυτές στη φετινή χρονιά!

Αύριο θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση σε έναν προημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας τον Alexander Bublik, που κέρδισε από χθες τον Denis Shapovalov με 6-4, 5-7, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots